E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİran'dan Türk işadamlarına mesaj!---

İran'dan Türk işadamlarına mesaj!

İran'dan Türk işadamlarına mesaj!
28 Temmuz 2015 - 07:13 borsagundem.com

İran, ambargo sırasında kendisine destek olan ülkelere ayrıcalık tanıyacak. İran yönetimi, Türk işadamlarına öncelik mesajı.

ABD'nin ve batı ülkelerinin nükleer silah üreteceği iddiasıyla yıllardır sürdürdüğü 'ekonomik' ambargoyu atlatma aşamasında olan İran, zor gününde kendisine yardım eden ülkelere ticarette öncelik verecek. İran üst düzey yönetimi, başta Türkiye olmak üzere, Çin, Rusya gibi ülkelerin ambargonun kaldırılmasıyla ekonomik ilişkilerde öncelikli olacağını işadamlarına söyledi. 400 milyar dolarlık ekonomisinin ve ambargo sonrası yüzde 8'lere ulaşacağı tahmin edilen büyümesi ile Türk işadamlarının en önemli pazarı haline gelen İran, tüm baskılara rağmen Türkiye'nin ambargo döneminde verdiği desteği unutmadı. İsminin açıklanmasını istemeyen Türk işadamları, İran pazarında söylendiği gibi 'Trenin kaçmadığını' aksine ticari fırsatların artmasında İran üst yönetimin desteğinin de alındığını belirtiyorlar. İşadamları İranlı liderlerin yakın çevrelerine "Ambargo döneminde bize destek veren ülkeleri unutamayız. Başta Türkiye olmak üzere bize destek verenlerle ayrı bir ticari ilişkimiz olacak" dedikleri belirtildi. İran'da en çok iş yapma kapasitesine sahip sektörler ise inşaat, gıda, tekstil ve ayakkabı olarak değerlendiriliyor. Ambargo sonrasını bekleyen bir diğer sektör de turizm olacak. 

ŞİMDİDEN %32 ARTTI 
Daha ambargo kalkmadan, geçen yıl İran'dan gelen turist sayısının yüzde 32 artması bunun en önemli göstergesi. SABAH'a bilgi veren Türk işadamları, "İran yönetimi zor günlerde kendilerine destek olan ülkeleri unutmayacak. ABD, Fransa ve Almanya büyük işleri alsa da gıda, makine, inşaat gibi kalemlerde öncelik Türkiye'nin olacak" dedi. 

İHRACATTA PATLAMA YAŞANIR
DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, İranlılar'ın Türk markalarını 'yüksek kaliteli' olarak gördüklerini belirterek, "Tekstil başta olmak üzere birçok sektörde patlama yaşanacak" dedi. Fidan, büyük altyapı projelerinde ise Fransız ve ABD'li şirketlerin ön planda olduğunu vurguladı. Fidan, ambargo devam ederken bile gelişmiş ülkelerin İran'da iş bağlantıları yaptıklarını belirterek, "Ticari bağlantılar netleşti, ambargonun kaldırılması kararlaştırıldı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)