E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul'da deprem bekleniyor---

İstanbul'da deprem bekleniyor

İstanbul'da deprem bekleniyor
27 Nisan 2015 - 10:19 borsagundem.com

ABD merkezli GeoHazards International kuruluşu, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini ancak megakentin buna hazırlıklı olduğunu belirtti

New York Times'ın haberine göre, deprem riski ve alınması gereken tedbirler konusunda çalışmalar yapan GeoHazards International'in kurucusu ve başkanı Brian Tucker, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberde uzmanların yıllardır Nepal'de yıkıcı bir depremin olacağı ve bu ülkedeki binaların böyle bir felakete hazır olmadığı konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi.

"Ancak Katmandu ölümcül bir deprem beklenen tek yer değil" denilen haberde Dr. Tucker'ın "Tahran, Haiti, Lima (Peru) ve Padang (Endonezya) da benzer biçimde korunmasız" şeklindeki sözlerine yer verildi. Bu yerlerdeki "tektonik fayların gergin olduğuna, bina standartlarının ve felaket hazırlıklarının da yetersizliğine" dikkat çekildi.

"Fakat her yer aynı kayıtsızlıkta değil" ifadesi kullanılan haberde, "Son 76 yıl içinde Türkiye'nin kuzeyindeki bir fay hattında çok sayıda deprem meydana geldi. Ülkenin doğusundan başlayıp; batıya, İstanbul'a doğru ilerleyerek... 1999'daki bir deprem 17 binden fazla insanın ölümüne neden oldu. Can kayıplarının çoğu İstanbul'un doğusundaki İzmit kentinde yaşandı. Bir sonraki büyük depremin İstanbul ve çevresinde olması bekleniyor" denildi.

Ancak Dr. Tucker, İstanbul'un böyle bir depreme hazırlıklı olduğunu belirtti. Dr. Tucker, "İstanbul, binaların deprem yönetmeliğine uygun şekilde inşa edilmesi konusunda en agresif hareket eden yer... Bence İstanbul iyi bir iş çıkardı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)