E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya cari fazla veriyor---

Japonya cari fazla veriyor

Japonya cari fazla veriyor
08 Şubat 2016 - 07:02 borsagundem.com

Japonya'nın cari işlemler fazlası Aralık ayında 960.7 milyar yen seviyesinde gerçekleşti

Japonya, ucuz enerji ithalatının devam eden bir büyüme ve enflasyon yaratamayan ekonomiye destek sağlamayı sürdürmesi ile birlikte, 18'nci ayda da cari fazla verdi.

Japonya'da dış ticaret dengesinin en geniş ölçümü olan cari işlemler dengesi Aralık ayında 960.7 milyar yen fazla verdi. Japonya geçen yılın aynı döneminde 225.9 milyar dolarlık cari fazla açıklamıştı. Bloomberg'in anketine katılan 25 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, cari işlemler fazlasının 1.05 trilyon yen düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Ülkeye turist akıı ve ülkedışındaki yatırımlardan gelen gelirler de cari işlemler dengesine son aylarda yardımcı oldu. Ancak bu pozitif gelişmeler, ihracattaki yavaşlama ve zayıf iç talep ile gölgelendi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler, Japonya ekonomisinin 31 Aralık'ta sona eren çeyrek dönemde yıllıklandırılmış rakamla yüzde 0.8 daralmasını bekliyor.

Nomura Securities Co. ekonomistlerinden Yasuhiro Takahashi, veri açıklanmadan önce yaptığı değerlendirmede, "Ucuz petrol Japonya'nın cari fazlasına destek veriyor. O olmadan, mevcut trendin fazla güçlü olmadığını akıldan çıkarmamalıyız," dedi ve "Petrolü bir kenara bıraktığınızda, şirketler deniz aşırı gelirlerinin artması konusunda çok güvenli olamaz" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)