E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da sanayi üretimi düştü---

Japonya'da sanayi üretimi düştü

Japonya'da sanayi üretimi düştü
30 Mart 2015 - 06:31 borsagundem.com

Japonya’nın sanayi üretimi Şubat ayında beklentilerin üzerinde bir gerileme gösterdi

Japonya’nın sanayi üretimi Şubat ayında beklentilerin üzerinde bir gerileme göstererek düşen tüketici harcamaları ve yavaşlayan enflasyondan kaynaklanan baskının artmasına neden oldu.

Tokyo’da bulunan Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre sanayi üretimi yüzde 3.4 geriledi. Ocak ayında yüzde 3.7 yükseliş kaydedilmişti. Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin tahminlerinin medyanı yüzde 1.9 düşüş görüleceği yönündeydi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayından bu yana en zayıf seviyeye işaret eden veri, Japonya’nın geçtiğimiz yılki resesyondan toparlanmasının kırılgan olduğu sinyali veriyor. Öte yandan Mizuho Securities Co. ekonomistlerinde göre Asya’nın pek çok bölgesinde tatil dönemlerinin bu yıl Şubat ayına denk gelmiş olması da ay içinde ihracat talebini zayıflattı ve üretimin düşmesine neden oldu.

Tokyo’daki NLI Research Institute ekonomik araştırmalar direktörü Taro Saito, “Tüketici harcamalarındaki toparlanma, Nisan’daki satış vergisi artırımının ardından yavaş gerçekleşiyor ve ihracatlar da henüz o kadar güçlü değil. Açıklanan veri, ekonomi ile ilgili iyimser olmak için erken olduğuna işaret ediyor” dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)