E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'nın ihracatı geriledi---

Japonya'nın ihracatı geriledi

Japonya'nın ihracatı geriledi
25 Mayıs 2015 - 08:12 borsagundem.com

Japonya’nın ihracatı, ABD’ye yapılan sevkiyatlar ile beklentilerin üzerinde bir yükseliş gösterdi

Japonya’nın ihracatı Nisan ayında tahminleri aşarak ekonomiye destek sağladı. Japonya ekonomisi 2014 yılında resesyona girmesinin ardından üst üste 2 çeyrek dönemde genişleme gösterdi.

Maliye Bakanlığı’nın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre yurtdışına yapılan gönderimlerin değeri bir yıl önceye göre yüzde 8 arttı. Ekonomistlerine tahminlerin medyanı yüzde 6’lık bir yükseliş öngörüyordu. İthalat yüzde 4.2 geriledi. Böylece 53.4 milyar yenlik (440 milyon dolar) bir ticaret açığı oluştu. Japonya’nın ihracatı, yaklaşık 3 yıldan bu yana ilk kez Mart ayında ithalatı geçti.

İhracat şirketlerini güçlendirmek, Başbakan Shinzo Abe’nin ekonomi politikalarının en önemli ayaklarından biri oldu. Yendeki değer kaybı Japon mallarının yurtdışında rekabet edebilirliğini artırdı. Uluslararası Para Fonu (IMF) 22 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Çin ve ABD’de büyümenin beklentilerden zayıf gerçekleşmesinin, Japonya’da ihracat odaklı toparlanmayı etkileyebileceğini belirtti

Nomura Holdings Inc. ekonomistlerinden Yoshitaka Suda, “Japonya ekonomisi, yurtiçi tüketim ve dış talebin öncülüğünde bu yıl daha güçlü olacak. ABD ekonomisinin ılımlı toparlanmayı sürdüreceğini düşünüyoruz. Bu da Japonya ihracatını destekler” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)