E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'nın sanayi üretimi düştü---

Japonya'nın sanayi üretimi düştü

Japonya'nın sanayi üretimi düştü
31 Ağustos 2015 - 07:25 borsagundem.com

Japonya’nın sanayi üretimi Temmuz’da beklenmedik şekilde geriledi

Japonya’nın sanayi üretimi Temmuz ayında beklenmedik şekilde düşüş göstererek ekonomik geçtiğimiz çeyrek dönemde kaydettiği toparlanmayı baltaladı.

Ticaret Bakanlığı’nın Pazartesi yaptığı açıklamaya göre sanayi üretimi Haziran ayından yüzde 0.6 geriledi. Üretim Haziran’da yüzde 1.1 yükseliş göstermişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 0.1 artış görüleceğine işaret ediyordu.

Dünyanın üçüncü en büyük ekonomisi Japonya, daralmadan toparlanmada güçlük çekiyor. Japonya’nın en büyük ticaret ortağı olan Çin’de büyümenin yavaşlaması ihracatı olumsuz etkiliyor. Hane halkı harcamaları beklenmedik şekilde düşüş gösterirken, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) ana enflasyon göstergesi, geçtiğimiz hafta açıklanan Temmuz ayı verilerine göre, bu yıl üçüncü kez sıfır seviyesine geriledi.

Mizuho Securities Co. ekonomistlerinden Toru Suehiro, “Üretim durağan çünkü özel tüketim ve ihracat zayıf seyri sürdürüyor. Çin ve gelişmekte olan ekonomiler ile ilgili endişeler üretime risk oluşturuyor” dedi.

Yen verinin ardından büyük değişiklik göstermedi ve dolar karşısında yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 09.13’te 121.28 yenden işlem gördü. Topix Endeksi yüzde 1.3 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)