E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeopolitik risk piyasaları negatif etkiliyor---

Jeopolitik risk piyasaları negatif etkiliyor

Jeopolitik risk piyasaları negatif etkiliyor
26 Kasım 2015 - 16:00 borsagundem.com

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Özdemir, Borsa İstanbul'daki hareketi değerlendirdi

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Özdemir, Borsa İstanbul'da tepki hareketi yaşanması için jeopolitik risklerin azalıyor olması gerektiğini belirtti.
 
Gülizar Özdemir Foreks'e yaptığı açıklamada, artan jeopolitik risklerin piyasalara negatif yansımalarının devam ettiğine işaret etti.
 
Özdemir, özellikle Rusya tarafından gelen açıklamaların olumsuz etkilerinin yaşandığını vurgulayarak, bugün yapılan açıklamaların hisse senetleri üzerinde satış baskısı yarattığını kaydederek, şunları söyledi:
 
"Son olarak Rus Ekonomi Bakanı'nın Türkiye ve Türkiye'den siviluçuşların sınırlanabileceğini, bununla birlikte Türk akımı ve Akkuyu Nükleer Santral projelerinin de dondurulabileceğini açıklaması Borsa İstanbul'a olumsuz yönde açıkladı. Gelen açıklamalarla satış devam ediyor. Haber akışı oldukça yoğun bir gün yaşıyoruz. Piyasada stres var ve Türkiye ile Rusya arasındaki krizin tırmanmasını istemiyor.
 
Dolar/TL kuru öğlen saatlerinde de mevcut seviyelerinde bulunuyordu. İkinci seansta açıklamaların etkisini daha çok ve öncelikli olarak hisse senetleri üzerinde gözledik. BIST 100 Endeksi bu sabah itibarıyla 76200 üzerinde kalamadı. Satış baskısı ile 75745 puana kadar geriledik. Banka hisselerinde de satış baskısının arttığını görüyoruz. Mevcut durumda kısavadede 75500 seviyesini takip ediyoruz. Endeksin bu bölgede kalıp kalmayacağı kısa vadeli seyir açısından önemli olacaktır. Olumlu açıklamalar gelir vebu bölgede kalınırsa, tepki hareketi gözlenebilir. 75500 seviyesinin altına inilmesi durumunda ise, 74000'e doğru sarkmayı olası görüyoruz.
 
Tepki için jeopolik risklerin azalıyor olması lazım. Şu anda yatıştırıcı açıklamalar görmüyoruz. Türkiye tarafında Başbakan AhmetDavutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yatıştırıcı açıklamalar var. Ancak Rusya tarafından gelen sert açıklamalar bizi daha çok olumsuz etkiliyor. Gelişmeler ve açıklamalar yakından izleniyor. Borsa İstanbul'da 76200 üzerine çıkmadığımız sürece, biraz daha izlemede kalınmasını tavsiye ediyoruz. Şimdilik temkinli olmakta fayda var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekrem eren26 Kasım 2015 17:15

    abd istedi diye Libya pazarını kaybettik.abd istedi diye suriyeyi parçalıyoruz.abd istedi diye rusyaya kafa tutuyoruz. abd ne isterse hayır derler.

  • bademler26 Kasım 2015 16:39

    tabi ya...niye rusya dan gaz alacağız diye israr ediyoruz, tüm sırf sorun pardon sıfır sorun komşularımızdan alabiliriz di mi?

  • sizde gaz almayı durdurun 26 Kasım 2015 16:09

    iyide bizimkiler hala niye rusyadan gaz alıyor.sizde kesin gaz almayı bakın nasıl kuzu oluyorlar.başka gaz alacak kimse kalmadımı.

  • G .Deniz ŞENTÜRK26 Kasım 2015 16:07

    Hala piyasaların yükseleceğin iddia ediyor musunuz sevgili analistler? Para kazanacaksını diye insanları yakmayın!