E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakJP Morgan:Petrolde fiyatlar dibe vurmuş olabilir---

JP Morgan:Petrolde fiyatlar dibe vurmuş olabilir

JP Morgan:Petrolde fiyatlar dibe vurmuş olabilir
18 Şubat 2015 - 12:36 borsagundem.com

JPM analisti Normand ve meslektaşları tarafından hazırlanan raporda, petrolde bundan sonraki hareketin yukarı yönlü olacağı belirtiliyor.

AYÇA KARACA – BORSAGUNDEM.COM

JP Morgan tarafından hazırlanan raporda petrol fiyatlarında tünelin sonunda ışığın göründüğü ve fiyatların dibe vurmuş olabileceği belirtiliyor.
JPM analisti John Normand ve meslektaşları tarafından hazırlanan raporda,  ham petrol fiyatlarının sonunda dibe vurmuş olabileceği ve bundan sonraki hareketin yukarı yönlü olacağı belirtiliyor. Ancak piyasalarda bu yön değişikliğinin gerçekleşmesinin zaman alabileceği de belirtiliyor. Normand önümüzdeki birkaç yılda fiyatların 100 dolar civarına yaklaşmayacağını da öngörüyor.

Normnad ve ekibi petrol sondaj kulelerinin sayısının azalmasının hemen daha az ham petrol üretimi, daha sıkılaşan piyasa koşulları ve daha yüksek fiyatlar anlamına gelmeyeceğini vurguluyor. Bu çeyrekte fiyatlarda yeni bir dip yaşanabileceğini belirtiyor ve Brent petrolün varil fiyatının ilk çeyrekte 42 dolar, ikinci çeyrekte 43 dolar, üçüncü çeyrekte 52 dolar ve son çeyrekte de 58 dolar olacağı tahmininde bulunuyor.

Petrol fiyatlarındaki düşmenin global büyümeyi arz yönlü olarak etkileyeceği yönünde analistler ve politikacıların  tahminlerin bulunduğu ancak  fiyatların düşmeye başladığı 2014 ortasından beri hem ekonomik hem de finansal piyasalarda sonuçların beklenildiği gibi olmadığı vurgulanıyor.

JPM raporunda ekonomik büyüme tahminlerinin daha yükseğe değil de daha aşağıya gittiğine dikkat çekiliyor. Ayrıca JP Morgan Economics tarafından ele alınan ülkelerin %50’sinden fazlasında enflasyonun birçok ülkenin parasal genişlemeye başvurmasıyla birlikte yok denecek derecede düşük düzeylere geriledği de ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)