E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye---

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye
04 Ağustos 2015 - 06:38 borsagundem.com

JPMorgan, Fed’in faiz artırımı öncesinde 2 yıllık ABD tahvillerinden çıkılması tavsiyesinde bulundu

JPMorgan Chase & Co.’ya göre Fed’in faiz oranlarını artırmaya hazırlanması ile birlikte kısa vadeli ABD Hazine tahvil faizleri yaklaşık ikiye katlanabilir ve fiyatlar gerileyebilir.

Analistlere göre 2 yıl vadeli tahvil faizleri, Salı günkü yüzde 0.67 seviyesinden yılsonunda yüzde 1.25’e yükselecek. Bloomberg’in derlediği verilere göre Fed’in Aralık ayı toplantısında veya öncesinde gösterge faizi artırma olasılığı yüzde 68.

JPMorgan analistleri, konu ile ilgili, “ABD Hazine tahvillerinde düşüş beklentisindeyiz. Fed’in sıkılaştırması kısa vadeli faiz oranlarını 2015 süresince yukarı itecek” değerlendirmesi yaptı.

ABD tahvilleri Salı günü yatay bir seyir izliyor. 2 yıl vadeli tahvilin fiyatı Tokyo saati ile 10.20’de 29/32 seviyesindeydi. 10 yıl vadeli gösterge tahvil faizi yüzde 2.15 seviyesinde.

Fed2in Eylül ayında faizi artırma ihtimali yüzde 38 olarak görülüyor. Bu tahmin efektif federal fon oranının artırımın ardından ortalama yüzde 03.75 seviyesine geleceği varsayımı ile yapılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)