E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKiler Gıda ayrılma hakkı fiyatını açıkladı---

Kiler Gıda ayrılma hakkı fiyatını açıkladı

Kiler Gıda ayrılma hakkı fiyatını açıkladı
26 Mayıs 2015 - 10:16 borsagundem.com

Kiler Gıda, 25 Mayıs 2015 tarihli Yönetim Kurulu kararında ayrılma hakkı fiyatını belirledi

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Kiler Gıda, satılması planlanan şirket varlıklarının satışının ve ayrılma hakkının Genel Kurul onayına sunulması hakkında Yönetim Kurulu kararı aldı. Kiler Gıda, ayrılma hakkı fiyatının son 30 günlük borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların, aritmetik ortalaması olan 3,25 TL'den kullandırılması kararını Genel Kurul onayına sunacak.

Kiler Gıda yarılma hakkı kullanımının gerekçesini, ''dışarıya satılması planlanan şirket varlıklarının Önemli Nitelikteki İşlemlere ilişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliğine istinaden önemli nitelikte işlem olması'' olarak açıkladı. 

KAP'a yapılan açıklamada satışa konu varlıklara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

''Bahse konu olan satış işleminin, anılan tebliğin Önemlilik Kriteri başlıklı 6. Maddesinin 1 nolu bendinin b alt başlıklı kriterine göre; karar tarihinden önceki 6 aylık, günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatları baz alınarak hesaplanan, ortaklık değeri 282.149.564,00 TL'dir. Bu tutar, satışı düşünülen varlıkların yaklaşık % 150'sine denk düşmektedir.

- Yaklaşık 250.000.000,00 TL kadar stok,
- Değerlenmiş değeri 151.145.000,00 TL kadar yatırım amaçlı olan veya olmayan gayrimenkullerin tamamı
- Kayıtlı değeri 15.574.000,00 TL tutarındaki binek ve ticari araçların tamamı.''

Kiler Gıda, Önemli Nitelikteki İşlemlere ilişkin Genel Kurul toplantısına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri veya temsilcilerine, 1,00 TL nominal değerli 1 (bir) pay için Genel Kurul Toplantısını takip eden 6 iş günü içerisinde başlanılarak, 10 iş günü süre ile ayrılma hakkı kullandıracak.

Kiler Gıda payları bugün güne yükselişle başlayarak yüzde 1,52 primle 3,33 TL'den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)