E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKoalisyon beklentileri yön belirleyecek---

Koalisyon beklentileri yön belirleyecek

Koalisyon beklentileri yön belirleyecek
03 Ağustos 2015 - 08:57 borsagundem.com

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon trafiği piyasalarda belirleyici olacak

Geçen haftanın son işlem gününde ABD İsthdam Maliyet Endeksi verisinin beklentilerin oldukça altında kalmasıyla piyasalarda sert fiyatlanmalar yaşandı. Ekonomik verilerin güçlü gelmeye devam ettiği ABD tarafında, İstihdam Maliyet Endeksi’nin yapmış olduğu etki piyasaları şaşırttı. Aslında etkinin sebebi ileride açıklanacak tüketici harcamaları ve enflasyon tarafını etkileyebilecek olması. Diğer bir deyişle ileride açıklanacak veriler için öncü bir sinyal olarak algılandığını belirtelim. Fed’in önemle takip ettiği datalar 
arasında yer alan harcama ve enflasyon rakamlarının düşük gelebilecek olması, büyüme tarafını da olumsuz etkileyecektir. 

Doların hızlı bir şekilde değer kaybettiği piyasalarda, ABD endeksleri güçlü kalmayı başardı. İkinci çeyrek bilançolarında güçlü doların ihracat yapan firma karlılıklarını negatif etkilediğini görmüştük. Doların değer kaybı ABD şirketlerinin karlılıklarına olumlu yansıyabileceği için SP500 ‘de fiyatlamalar pozitif yönde kalmaya devam etti. SP500 endeksi 2080 seviyesi üzerinde tutunmaya devam ettiği müddetçe yukarı yönlü seyrini sürdürebilir.

Koalisyon Görüşmelerinde Belirsizlik...

AKP-CHP arasında devam eden koalisyon görüşmelerinde iki parti arasında bazı maddeler üzerinde anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu anlaşmazlıklarla birlikte erken seçim söylemleri tekrar ön plana çıkmaya başladı. Risklerin artmaya devam ettiği ülke içerisinde siyasi belirsizliğinde devam etme ihtimalinin de bulunması TL tarafını negatif etkileyebilir. USDTRY paritesinde 2.75 destek ve 2.80 seviyesini de önemli bir direnç olarak takip etmeyi sürdürüyoruz.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)