Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKonfrut ve Trabzonspor sorusu---

Konfrut ve Trabzonspor sorusu

1 / 2
Konfrut ve Trabzonspor sorusu
26 Ağustos 2015 - 11:20 www.borsagundem.com

KÂRA DÖNEBİLECEK YÖNTEMLER GELİŞTİRMELİ

SORU
-Trabzonspor’u orta vadeli olarak değerlendirir misiniz? Tavan taban kaç olur?

M.Abanoz

CEVAP- Spor sektöründe çalışan firmalar sürekli zarar ediyor. Buna bağlı olarak hisseleri de sürekli düşerken yatırımcısına kaybettiriyor. Söz konusu durumun ana nedeni ise bu firmaların gelir ve giderlerini aynı çatı altına almaları. Şirketlerin gelir ve giderleri aynı çatı altına alınınca zarara döndüler. Benzer durum Trabzonspor Sportif için de geçerli.

Trabzonspor Sportif, 2011 yılına kadar kârlı bir yapıya sahipken bu tarihten sonra sürekli zarar açıklamaya başladı. Spor firmaları yapıları gereği farklı faaliyet dönemine sahip bulunuyorlar. Bu itibarla en son açıklanan bilanço geçtiğimiz temmuz ayında kamuyla paylaşılan 2014 sezonuna ait yıl sonu bilançosu. Şirketin bu bilançoya göre yıl sonu zararı 104 milyon TL’yi geçti. Birikmiş geçmiş yıl zararı da zarara bağlı olarak artıyor. Halen özsermayesi negatifte bulunan şirketin bir an önce kârlı yapıya kavuşabilmesi yatırımcıların kazanabilmesi için önemli. Bunun için de her şeyden önce gelirlerini artırırken maliyetlerini düşürecek bir yapıya dönebilmesi gerekiyor Mevcut durumdaysa maliyet kalemi artmasına rağmen gelirlerde artış yerine düşüş yaşanıyor. Bu da brüt esas faaliyet kaleminde dahi zarar yazmasına neden olmakta.

Mevcut şartlar altında hisseye yatırımda bulunmak gereksiz risk anlamına geleceğinden uzak durmak daha güvenli bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)