E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKüfür eden patrona hapis cezası---

Küfür eden patrona hapis cezası

Küfür eden patrona hapis cezası
13 Ekim 2015 - 08:12 borsagundem.com

İşçisini küfür ederek işten kovan patrona 105 gün hapis cezası verildi

Çalışanını, HES karşıtı eyleme katıldığı gerekçesiyle yasal hakkını ödemeden ‘s… git’ diyerek işten kovan patrona, iş mahkemesi tazminat, ceza mahkemesi ise 105 gün hapis cezası verdi.

Osman  Duman,  Artvin  Arhavi’deki Kavak  HES firmasının, dere yatağını daraltarak izinsiz bir şekilde köprü yapmasını protesto eylemine giden anne ve babasını çıkan arbedede korumak için çalıştığı fabrikadan ayrılarak eylem alanına gitti. İddiaya göre arbede yatışınca geri dönen Osman Duman ve arkadaşlarını işyeri sahibi Şadi Yıldırım, izinsiz olarak gittikleri için ‘s.. git’ şeklinde hakaretlerle işten kovdu. Yıldırım, bir de işçileri işe gelmedikleri iddiasıyla tazminatsız çıkardı.

105 gün hapis

İşçilerin açtığı davaya bakan Arhavi Asliye Hukuk Mahkemesi, işverenin iş sözleşmesinin haksız yere feshettiğine karar vererek Duman’ın tüm haklarının ödenmesine hükmetti. Şadi Yıldırım, bu dava üstüne kendisini tehdit ettiğini iddia eden Duman’ın açtığı ceza davasında ise Arhavi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakaret suçundan 90 gün hapse mahkum oldu. Mahkeme Yıldırım’ın suçu alenen işlediği gerekçesiyle 6’da 1 arttırarak cezayı 105 gün hapse çıkardı. Hapis cezası paraya çevrildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)