E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKurbağalıdere'yi 'metro tipi çözüm' kurtaracak---

Kurbağalıdere'yi 'metro tipi çözüm' kurtaracak

Kurbağalıdere'yi 'metro tipi çözüm' kurtaracak
31 Temmuz 2015 - 03:59 borsagundem.com

Yıllardır yaydığı pis koku nedeniyle Kadıköylülerin büyük tepkisine yol açan Kurbağalıdere'de kirlilik had safhaya gelince İBB kolları sıvadı

Kanalizasyonun aktığı, mikrop yuvasına dönüşen, çevreye kötü kokular yayan Kadıköy'deki Kurbağalıdere için düğmeye basıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy'deki Kurbağalıdere'nin temizlenmesi için metro kazılarında olduğu gibi yeraltından dev tünel açma makinaları ile başlattığı çalışmaların ilk etabını tamamlamak üzere. Dere tabanında biriken çökeltinin kaldırılıp temiz su akışının da sağlanması ile birlikte kısa süre içinde Kurbağalıdere'deki kötü görüntü ve koku son bulacak.

İBB'ye göre şu ana kadar temizlik çalışmalarında 1094 kamyon çamurun çıkarıldığı dere ıslah çalışmasının ilk etabı yüzde 90 oranında tamamlandı. Projenin 2015 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul'da Marmara denizine atık su girişini yüzde 95'ler seviyesinde önlemeyi başaran, bataklığa dönüşen Haliç'i yeniden hayata döndüren, peş peşe hizmete giren ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önüne geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de yarım asırlık birikimin sonucu olan ve geniş bir alanı kapsayan Kurbağalıdere havzasında kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorunun kökten çözümü için derenin bazı kesitlerde genişletilmesi gerekiyor. Genişleme bölgelerinde SİT alanları ve kamulaştırılacak araziler var. Kamulaştırmalarda hukuki süreçler uzun zaman alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)