Ana SayfaPiyasaKurumsal yatırımcılardaki 20 hisse---

Kurumsal yatırımcılardaki 20 hisse

1 / 7
Kurumsal yatırımcılardaki 20 hisse
04 Şubat 2016 - 11:38 www.borsagundem.com

Kurumsal yatırımcılar borsada sanayi ve hizmet sektörü ile mali sektörü tercih ediyor. Alımlardaki seçicilik ile kayıplar endeksin altında kaldı. 
Vakıf Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Serhad Satoğlu, "Hisse senedi yatırımlarımızda risk, hisse senedi fiyatlarındaki iniş çıkışlardır; volatilitedir" diyor. Volatiliteden kastettiğinin ise piyasaların yukarı ve aşağı hareket etmesi olduğuna dikkat çekiyor. Hal böyle olunca uygulanacak stratejiler de oldukça önem kazanıyor. Eğer benimsenen strateji, piyasaların volatilitesini doğal olarak hesaba katıyorsa bu halde piyasaların açık olduğu her gün fiyatlardaki iniş çıkışların da takip edilmesini zorunlu kılıyor. Satoğlu ise stratejisine oldukça güveniyor. Bu güvenle olsa gerek ki, "Risk ortamında bizi başarıya götüren stratejiler en uygun zamanlarda alım satımların yapılmasını ve potansiyeli olduğuna inandığımız hisselerden vazgeçmememizi gerektirir" diyor.
Şüphesiz potansiyeli yüksek hisse senetleri krizlerde ve sert volatil ortamlarda oynaklık gösterse de ivme yukarı döndüğü anda gerçek değerine hızla ulaşabiliyor. Dahası düşüşlerde endeksten daha az değer kaybederken çıkışlarda da endeksin üzerinde bir performans sergileyebiliyor. Son olarak endeks 2015 yılında yüzde 16,33 değer kaybederken hisse yatırım fonları yüzde 3,58, emeklilik fonları ise yüzde 9,95 oranında değer kaybetti.
Kurumsal yatırımcıların tercihlerine bakıldığında ise özellikle likit hisselere öncelik verdiklerini görebiliyoruz. Emeklilik fonu, yatırım fonu ve yatırım ortaklıkları; sektörel bazda bakıldığında mali sektör içerisinde özellikle banka, holding ve yatırım ortaklıklarını tercih ederken sanayi sektöründe de ağırlıklı olarak otomotivi öne çıkarıyor. Diğer taraftan ulaştırma, kimya ve inşaat sektörleri de tercih edilen sektörler arasında yer alıyor. İşte portföylerinde çeşitliliğe yer veren yerli kurumsal yatırımcıların en fazla tercih ettiği hisse senetleri:

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)