Ana SayfaPiyasaMarshall ve Metal GYO sorusu---

Marshall ve Metal GYO sorusu

1 / 2
Marshall ve Metal GYO sorusu
27 Mayıs 2015 - 11:32 www.borsagundem.com


KÂR YOKSA ÇIKIŞ SPEKÜLATİF OLUYOR
SORU (1) - Sürekli düşen öyle hisseler var ki alıp uzun vadede kâr edilir mi merak ediyorum. Mesela Marshall hissesini alsam beş yılda kârım sizce ne olur?
Hüseyin Karadeniz
CEVAP - Kuşkusuz uzun vadeli yatırımda bulunmak borsada kazanmak için önemli bir bakış açısıdır. Ancak bunun tek başına yeterli olmadığını da hemen belirtmekte fayda var. Zira alınan hissenin aynı zamanda güçlü ve umut vadeden bir yanının olması gerekiyor. Umut vadedebilmesi için de firmanın büyüyen bir tarafının olması gerekiyor. Eğer şirket gelirlerini ve kârını artıramıyorsa büyümeden bahsetmek mümkün olmayacaktır. Doğaldır ki büyümeyen bir firmaya ait hissenin yukarı yönlü hareketler de kısa süreli ve spekülatif olmaktan öteye geçemez. Alım yapılması düşünülen Marshall hissesine de bu pencereden bakmakta fayda var.
Marshall   uzun bir aradan sonra ilk defa 2014 yılında kâra dönebildi. Üç yıl üst üste zararın sonrasında  497 bin TL gibi sembolik düzeyde de olsa kâr açıklaması önemsenebilir. Ancak daha da önemli olan kârın sürekliliği. Şirket son açıklanan 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunda ise bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını düşürürken yine zarar açıkladı. Bununla birlikte yaşanan zararın düştüğünü görebiliyoruz. Bu noktada şirketin yıl sonunda tekrar kâra geçebilmesi dahası kârını bir önceki yıla göre artırabilmesi önemli.
Şirketin kârını kayda değer oranda artıracak bir performans gösterememesi halinde hisse üzerindeki baskı da devam edecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)