E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMehmet Şimşek'ten flaş Merkez Bankası açıklaması---

Mehmet Şimşek'ten flaş Merkez Bankası açıklaması

Mehmet Şimşek'ten flaş Merkez Bankası açıklaması
26 Kasım 2015 - 09:21 borsagundem.com

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin değişiklik olmadığını söyledi

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni hükümet programında Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Merkez Bankası’nın para politikası ve bu politika için araçlarını bağımsız bir şekilde belirleyeceği ifadesi yeni hükümet programında yer almadı.
Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Şimşek, "Hükümet programındaki ifadeler TCMB kanunundaki ifadeler ile uyumludur. Enflasyon hedeflerinin duyurulması sistemi de değişmeyecektir." dedi.Programda enflasyon hedeflerinin duyurulmasıyla ilgili ifade de 
yer almamıştı.
Dolar/TL paritesi bu sabah en yüksek 2,9048 seviyesini gördü.Dolar/TL paritesi en son 11 Kasım'da 2,90 seviyesinin üzerini görmüştü.
Şimşek açıklamasında, "Merkez Bankasının temel görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir." diye konuştu.

Hükümetin programında şöyle denildi:

"Enflasyon hedeflemesi, temel para politikası rejimi olmaya devam edecektir. Enflasyon hedefleri, hükûmetimiz ve Merkez Bankası tarafından üçer yıllık vadeler için belirlenecektir.
Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecektir.
Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi, esas olmaya devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)