E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMenba Holding'de distribütörlük sözleşmesi iptali---

Menba Holding'de distribütörlük sözleşmesi iptali

Menba Holding'de distribütörlük sözleşmesi iptali
01 Nisan 2015 - 10:06 borsagundem.com

Menba Holding'in bağlı ortaklığı Ortepa Ortopedik ile Waldemar Link GMBH & Co. arasındaki distribütörlük sözleşmesi iptal edildi

Menba Holding'in bağlı ortaklığı Ortepa Ortopedik ile Waldemar Link GMBH & Co. arasındaki distribütörlük sözleşmesi 31.03.2015 tarihi itibarıyla iptal edildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan KAP açıklaması şöyle:

''Holding'imizin bağlı ortaklığı Ortepa Ortopedik ve Tıbbi Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Waldemar Link GMBH & Co. KG arasında 18.01.2006 tarihinde imzalanmış olan distribütörlük sözleşmesi 31.03.2015 tarihi itibariyle karşılıklı mutabakat sağlanarak sona erdirilmiştir. 

Bu kararın alınmasındaki önemli etkenlerden biri, Waldemar Link Gmbh & Co. KG'nin ürünleri için CE belgelerini yenileyememesi sonucu üniversite hastanelerine yapılan satışlarda meydana gelen ciddi düşüştür. Diğer bir önemli etken ise, üniversite hastanelerinin son 3 yıldır borç stoğunun çok büyümesi sebebi ile ödemelerin 24 ayı bulan gecikmelere ulaşarak Şirketimizin likidite ve karlılığını olumsuz yönde etkileyecek bir boyuta ulaşmasıdır. Son olarak da SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) fiyatlarında uzun süre belirsizlik yaşanması ve ilan edildiğinde de kur oynaklığından kaynaklanan maliyet artışına karşılık belirlenen fiyatların bu artışı karşılayacak düzeyde olmaması karlılığı daha da azaltan bir durum ortaya çıkartmıştır.

Holding'imiz mali bünyesini kuvvetlendirme çalışması kapsamında, sağlık sektöründe yukarıda belirtmiş olduğumuz koşullar çerçevesinde; önümüzdeki dönemde bu alanda öncelikli olarak katma değerli Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin yanısıra yerli üretime dayalı ürün ve hizmetlere odaklanılmasına karar verilmiştir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)