E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkel, Yunanistan'a kapıyı açık tuttu ---

Merkel, Yunanistan'a kapıyı açık tuttu

Merkel, Yunanistan'a kapıyı açık tuttu
29 Haziran 2015 - 17:05 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan için kapıyı referandum sonrası için de açık tuttu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koalisyon ortağı SPD'nin lideri ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ile birlikte düzenlediğibasın toplantısında, Yunanistan için kapıyı referandum sonrası için de açık tuttu. 
   
Merkel, "Yunanistan cömert bir teklif aldı. Eğer Yunan hükümeti referandumdan sonra daha fazla görüşme ister ise buna hayırdemeyeceğiz. Kurtarma programı sona erdikten sonra da Yunanistan ile müzakerelere açığız. Ancak Yunan tarafında uzlaşma isteği yok. Eğer uzlaşma için alan var ise Avrupa bunun üzerinde çalışır" diye konuştu. 
   
Merkel ayrıca, şu anda Yunanistan konusunda yeni bir liderler zirvesine ihtiyaç görmediğini, Yunanistan'da yapılacak referandum sonrasında durumun değişmesi halinde bir zirve toplanmasının değerlendirilebileceğini ifade etti. Merkel, Bundestag'da Yunanistan konusunu çarşamba günü ele alacaklarını da vurguladı.
   
Ekonomi Bakanı Gabriel ise Yunanistan'a karşı daha sert bir tutum takındı. Yunanistan'ın yardım istediğini ancak, o yardımı almak için gerekli reformları kabul etmeye yanaşmadığını ifadeeden Gabriel, "Yunan hükümeti Euro Bölgesi üyesi olmanın şartlarını tek taraflı değiştirmek istiyoruz. Eğer Euro Bölgesi bu taleplere boyun eğer ise istikrarsızlaşır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)