E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMetal Gayrimenkul'den varlık alımı---

Metal Gayrimenkul'den varlık alımı

Metal Gayrimenkul'den varlık alımı
01 Temmuz 2015 - 16:34 borsagundem.com

Metal Gayrimenkul, Karmen Yapı A.Ş.'nde sahip olduğu hisselerden sermayenin %6'ına karşılık gelen kısmını satın alma kararı verdi

Metal Gayrimenkul ortağı konumunda olduğu Metal Yapı Konut A.Ş. ve Metal Gayrimenkul'ün yüzde 41'ine sahip Ömer Saçaklıoğlu'nun Karmen Yapı A.Ş.'nde sahip olduğu hisselerden sermayenin %6'ına karşılık gelen kısmının 14.334.000 TL karşılığında satın alınmasını içeren bir hisse alım ve satım sözleşmesi imzaladı.

Metal Gayrimenkul'den yapılan KAP açıklaması şöyle:

''Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 30/06/2015 tarihli toplantısında; Şirketimizin A grubu imtiyazlı paylarına sahip ortağı Metal Yapı Konut A.Ş.'nin ve şirketimiz B grubu paylarının %41'ine sahip ortağı Ömer Saçaklıoğlu'nun ortaklaşa  hissedarı bulunduğu Karmen Yapı Anonim Şirketi'nin hisselerinden   6.000,- TL nominal değerde  60 adet payın, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan  Değerleme Raporu'nda belirlenen beher payın fiyatı olan 238.900,-TL'den toplam 14.334.000,-TL'ye satın alınmasına,  oy birliği ile karar verilmiştir. 

Yapılan hisse devir sözleşmesine göre, Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut A.Ş.den eşit miktarlarda hisse alınacak, toplam 4 milyon TL peşin, bakiyesi ise bir yıl içinde nakden ödenecektir. '' 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)