E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'in karı yüksek geldi---

Morgan Stanley'in karı yüksek geldi

Morgan Stanley'in karı yüksek geldi
20 Nisan 2015 - 15:14 borsagundem.com

Morgan Stanley'nin karı beklentileri aşarken, banka 5 yılın en yüksek gelirini kaydetti

Morgan Stanley, analist beklentilerini aşan bir kar rakamı açıklarken, bankanın ayarlanmış geliri, hisse senedi tradingi sayesinde 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Şirketten bugün yapılan açıklamada, net kar geçen yılın 1.51 milyar dolar veya hisse başına 74 sentten yüzde 59 artışla 2.39 milyar dolara veya 1.18 dolara çıktı. Muhasabe ve vergi gelirleri hariç kar ise hisse başına 85 sent oldu. Bloomberg anketine katılan 24 ekonomistin tahmin medyanı 78 sent olmuştu.

CEO James Gorman, sabit getiri biriminde küçülmeye gitmesi ve hisse senedi işlemleri ile varlıklı müşterilere danışmanlık gibi alanlara daha çok önem vermesi sayesinde yatırımcıların desteğini almıştı. Gorman şimdi de hisse senedi getirisini 2010'dan bu yana ilk kez yüzde 5'in üstüne çıkarmak istiyor.

Portales Partners Analisti Paul Gulberg "Hisse senetlerinde sağlam bir iş çıkarıyorlar. Nakit ve türev alanlarında da ilk çeyrek iyi geçti" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)