E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMustafa Koç'tan erkeklere çağrı---

Mustafa Koç'tan erkeklere çağrı

Mustafa Koç'tan erkeklere çağrı
05 Mart 2015 - 05:20 borsagundem.com

Kadına yönelik şiddete karşı Koç Holding önceliğinde başlatılan “HeForShe”nin Türkiye ayağı “Ben Değilsem Kim?” başladı

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi UN Women’ın kadına yönelik şiddete karşı, 2014 yılında başlattığı “HeForShe”nin Türkiye ayağı “Ben Değilsem Kim?” başladı. İş dünyası, kadın örgütleri, sanat ve spor camiasının katıldığı toplantının açılış konuşmasını kampanyaya öncülük eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç yaptı. Koç, “Bundan sonra kadınların topluma kattığı değeri göstermek hepimize düşüyor. Ortak çalıştığımız takdirde kadınların yalnızca başarı hikayeleriyle seslerini duyurmasını sağlayabiliriz” dedi.

ÖNYARGILARLA BÜYÜYOR

Tüm dünyada kadınlara karşı uygulanan hak ihlallerinin kalkınmanın sorunlarından biri olmaya devam ettiğini anlatan Mustafa Koç, “Dünyanın her yerinde biz erkeklerin sesi ne yazık ki yüksek çıkıyor. Bu kez de sesimiz kadın-erkek eşitliği için farklı sesleri bastırmadan duyulsun. Herkes çocukluğundan itibaren erkeklerin ve kadınların yapabilecekleri ve yapamayacakları konusunda önyargılarla büyüyor. Çocuklarımızı aldığımız oyuncaklardan, arkadaşlık ilişkilerine, meslek seçimlerine kadar önyargılarla büyütüyoruz. Bu önyargıları aştığımız gün kadın-erkek toplumdaki tüm bireylerin özgürleşeceği gün olduğuna inanıyorum. Bugün UN Women ve Un Global Compact’ın ortak metni olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladığımızı duyurmaktaki gurur duyuyorum. Kadınların topluma kattığı değeri göstermek hepimize düşüyor” dedi. UN Women bu kampanyayla eylüle kadar 1 milyar erkeği kadınlarla yan yana dayanışma içinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin bir parçası yapmayı amaçlıyor.

Türkiye’de ilerleme yok

BM Kadın Birimi Avrupa Ve Orta Asya Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, “Yakın zamandaki verilere baktığımızda Türkiye’de kadına yönelik şiddet açısından ilerleme olmadığını görüyoruz. Türkiye’de 5 kadından 2’si fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalıyor. 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi bir kez daha bu şiddetin ciddiyetini çarpıcı biçimde gösterdi” dedi.

Beceri kursu çöplüğüne döndü

Kadın Koalisyonu koordinatörü İlknur Üstün, “Kadınların özgürlük, eşitlik sorunları varsa o toplumun da eşitlik ve özgürlük sorunu vardır. Kadınların yararına yapıldığı çoğu iş kadınların yararına değil. Ülke beceri kursu çöplüğüne döndü. Davul zurnayla sığınmaevi açılışı yapılıyor Antalya’da. Batman’da otobüs durağının adı sığınmaevi durağı. Bu şekilde olmuyor. Bu sorun yalnızca kadınların sorunu değil” dedi.

Ünlü isimlerden de destek var

Ben Değilsem Kim?’e destek veren isimler arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve eşi Caroline Koç, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan Holding Ceo’su Agah Uğur, oyuncular Mert Fırat, Selma Ergeç, Özge Özpirinççi, Buğra Gülsoy, Sarp Levendoğlu, Beşiktaş Antrenörü Slaven Bilic gibi isimler de var. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)