E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNYSE'da kapanış gongu Turkcell ile çaldı---

NYSE'da kapanış gongu Turkcell ile çaldı

NYSE'da kapanış gongu Turkcell ile çaldı
02 Eylül 2015 - 00:16 borsagundem.com

New York Borsası NYSE'da kapanış gongu Turkcell ile çalındı.

New York Borsası NYSE'a kote olan tek Türk şirketi olan Turkcell, New York Borsası'nda işlem görmesinin 15. yıl dönümünü kutladı.

Turkcell'in ABD borsalarında işlem görmesinin 15. yılı dolayısıyla NYSE'da kapanış gongu Turkcell'li yetkililerin eşliğinde çaldı.

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, Turkcell'in New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmesinin 15. yıldönümü dolayısıyla geldiği New York'ta önemli açıklamalarda bulundu.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Terzioğlu, bu yıl cirolarının yüzde 6 ile 9 arasında artmasını, FAVÖK marjlarının da yüzde 31-32 arasında gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

Türkiye'nin New York Borsası NYSE'ye kote tek şirketi olmasının Turkcell için önemine vurgu yapan Terzioğlu, "Ancak 15 yıldır tek kalmak üzüntü verici, NYSE gibi dünyanın önemli borsalarına kote olan şirket sayımızı artırmamız lazım" diye konuştu. 

Ekonomide artan riskler karşısında ne gibi önlemler aldıklarına dair soruya Terzioğlu, "Şirket olarak riskleri değerlendiriyoruz, özellikle kur ve faiz riskini hedge ediyor, sınırlandırıyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanıyoruz ve o alanlara yatırım yapmaya devam edeceğiz. Zor zamanlar, kriz zamanları yatırım yapma zamanıdır" yanıtını verdi. 

Turkcell olarak müşterilerine en iyi hizmeti vermek için en iyi altyapı yatırımlarını yapmaya devam edeceklerini söyleyen Terzioğlu, borsaya açılmak isteyen firmalara da tavsiyelerde bulundu. 

Terzioğlu, "Türkiye'nin büyüme potansiyelinin çok olduğunun farkındayım, markalarımızı uluslararası hale getirmenin tam zamanı, bunun için de uluslararası finansal piyasalara açılmamız lazım" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 76,55
En Yüksek: 77,95
En Düşük: 74,95
Değişim 1,59 %
FK: 13,41
PD / DD: 1,38
İşlem Hacmi 2.995.342.454
Toplam Adet: 39.142.616
Ağırlıklı Ort.: 76,46
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dinçer02 Eylül 2015 14:07

    25.yılınız olsa ne olur be yatırımcı düşmanı olduktan sonra.Yerlerde sürünüyor hisseniz endeks 1 düşer siz 2 düşersiniz endeks 2 çıkar siz 1 çıkarsınız bu mu sizin yatırım mantığınız

  • Cúneyt 02 Eylül 2015 07:15

    Hálá halka arz edildiğiniz rakamlara yakınınız borsaya kote olmuş en başarısız şirketiniz ayıp size