E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıO hissede güçlü temettü bekleniyor---

O hissede güçlü temettü bekleniyor

O hissede güçlü temettü bekleniyor
08 Şubat 2016 - 09:34 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören ve güçlü bilanço açıklayan Otokar hissesinde temettü beklentisi yükseldi

Dünya piyasaları istihdamın beklentilerden düşük, ücret artışlarının güçlü geldiği ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası yaralarını sarmaya çalışıyor.   Cuma günü %2-3 bandında değer kaybeden ABD hisseleri Brent petrolün toparlanmasına paralel %0,5 yukarıda işlem görüyor. Doların güçlenmesinden memnun Asya borsaları Japonya önderliğinde haftaya güçlü başladı. 
Küresel risk iştahındaki toparlanmaya paralel Türkiye piyasaları geçen hafta gelişmekte olan piyasalara göre daha güçlü bir seyir izledi.  MSCI gelişmekte olan borsalar endeksi Çin ve Rusya piyasalarındaki satışlarla aybaşından beri  %0,4 değer kaybederken Türkiye hisseleri %2,4 değer kazandı. 
Ancak haftanın asıl sürprizi devlet iç borçlanma piyasasından geldi. 10 yıllık Türkiye tahvilleri 23 baz puan gerileyerek gelişmekte olan piyasalarda en iyi performans gösteren sabit getirili kıymet oldu. ABD tahvil faizlerindeki gerileme ve negatif faiz veren Avrupa ve Japonya tahvillerinin sayısının artması nedeniyle gelişmekte olan ülke tahvillerine yöneliş başladı. Şubatın ilk haftasında Türkiye tahvillerine giriş miktarını bu hafta Perşembe günü açıklanan veriyle göreceğiz. 
Asya borsalarındaki olumlu seyre ve ABD vadeli piyasalarındaki alışlara paralel Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü bir seyir bekliyoruz.  Ancak sabah ilk işlemlerde Türk lirasının seyri kısa vadede yükselişin sınırlı olacağını gösteriyor.  BIST-100 için kısa vadeli direnç noktaları olarak 74.600 ve 75.000 öne çıkıyor. 
Ekonomik ajanda da bugün saat 10.00’da Aralık ayı sanayi üretimi verileri açıklanacak. Açıklanan veriler ekonomide sınırlı bir yavaşlama gösteriyor. Hisse bazında beklentilerden iyi kar açıklayan Otokar hisselerinde yüksek temettü beklentisiyle güçlü bir seyir bekliyoruz. Ocak ayı satışları %26 artan Türk Traktör hisseleri de endeksi yenebilir.  

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)