E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnemli olan ekonomik öncelikler---

Önemli olan ekonomik öncelikler

Önemli olan ekonomik öncelikler
24 Kasım 2015 - 15:05 borsagundem.com

64. Hükümet’te yer almayan Ali Babacan’ın yokluğu piyasaları nasıl etkiler? Üzeyir Doğan yorumladı...

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 64. Hükümet’te kuşkusuz en çarpıcı gelişme, AK Parti’nin ekonomideki kaptanı Ali Babacan isminin yeni listede yer almaması oldu.  Oysa, seçimler öncesi yapılan tüm yorumlarda, piyasaların Babacan’ı istediği, o nedenle 1 Kasım öncesi Davutoğlu’nun son anda milletvekilliği adaylığı için ikna ettiği belirtilmişti. Zaten Başbakan’dan gelen ikna telefonunu Ali Babacan da açıklamıştı. Peki yurt  içi ve yurt dışında piyasaları üzerinde ittifakla durduğu, ekonomi yönetiminde görmek istediği Ali Babacan’ın yokluğu nasıl bir tepki doğurur. Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan sıcak olayı Borsagundem.com için yorumladı.
 
ÖNEMLİ OLAN HÜKÜMET PROGRAMI

 “Haftalardır beklenen kabine açıklandı. Kabinedeki en önemli değişimlerden biri ekonomi kurmaylarında oldu. İsmi gerek seçim öncesi gerekse sonrasında çok fazla dillendirilen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yeni kabine de yer almadı. Ali Babacan’ın yerine görüldüğü kadarıyla yine piyasanın yakından tanıdığı Maliye Eski Bakanı Mehmet Şimşek’in kaydırılmış olması olumlu olarak algılanabilir. Ancak kısa vadede bu isimler ön plana çıksa da orta vadede isimlerden ziyade ortaya konulacak ekonomi politikasının daha önemli olacağı unutulmamalı. Bu nedenle piyasaların da bu isimlere vereceği reaksiyonun da çok geçici olacağını, önemli olanın da açıklanacak olan hükümet programı ve bu program dahilindeki ekonomi öncelikleri olacağını düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yola devam24 Kasım 2015 16:19

    Cerezci bakanla bu iş olmaz kimse parasını getirmez kim fıstık fındığa yatırım yaparki milletin parasini cerezle beraber araba alır o yüzden herkez kaçacak