Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOrge Enerji ve Datagate Bilgisayar sorusu---

Orge Enerji ve Datagate Bilgisayar sorusu

1 / 2
Orge Enerji  ve Datagate Bilgisayar sorusu
27 Kasım 2015 - 10:44 www.borsagundem.com

ALIMLAR YABANCI GÖRÜNÜMLÜ
SORU -
ORGE hakkındaki öngörünüz nedir? Beklenti var mıdır?
Durmuş Türkkan

CEVAP -
Borsada yatırımda bulunurken uzun vadeli düşünmeli. Uzun vadede büyüyen firmaların tercih edilmesi riski azaltırken kâr olasılığını da artırır. Orge Enerji hakkında değerlendirmede bulunurken bu bakış açısını göz ardı etmemeli.
Hissenin geçmiş fiyat seyri incelendiğinde düzeltilmiş verilere göre Mart 2013’te en yüksek 17,38 TL’yi test ettiğini sonrasında ise hızla gerilediği görülüyor. Bilahare hisse uzun süre tabanda hareket etti ve Ağustos 2015’ten itibaren de tekrar yükselen bir ivme sergiledi.
Takas verileri incelendiğindeyse şimdilerde yabancı saklaması yapan kurumlardaki paylarda artış gözleniyor. Bu yılın ilk gününde yabancı saklaması yapan kurumlarda hisse bulunmazken bu kurumlar üzerinden gerçekleştirilen alımların ardından 12 Kasım 2015 günü yüzde 18,59’a ulaşan bir oran gözlemekteyiz. Hissenin İkinci Ulusal Pazar’da bulunduğu göz önüne alındığında yabancı yatırımcının hisseye ilgi gösterme ihtimali ister istemez dikkat çekiyor. Hatta alımların “yerli” yabancılardan gelme ihtimalini güçlendiriyor. Zira şimdilerde yaşananların 2012 yılındaki gelişmelere benzediğini söyleyebiliriz. Anılan tarihte de hisse, yabancı saklaması yapan kurumlar üzerinden gelen alımların ardından sert bir şekilde yükselmiş ve sonrasında zirvede başlayan satışlarla birlikte taban fiyata kadar düşmüştü. Şimdilerde de benzer şekilde yabancı saklaması yapan kurumlardan gelen alımların ardından hissede çıkış yaşanıyor. Son açıklanan 2015 yılı dokuz aylık bilanço kârı ise bu çıkışı destekliyor. Fakat ilerleyen zaman diliminde  tarihin tekerrür ederek tepe seviyelerden gelecek satış dalgasıyla birlikte hissenin yine sert bir şekilde düşme olasılığını göz ardı etmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)