E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPara politikası dönüm noktasında---

Para politikası dönüm noktasında

Para politikası dönüm noktasında
13 Ekim 2015 - 16:11 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, "geleneksel" para politikasının "dönüm noktasında" olduğunu söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD para politikasının, geleneksel politika görüşlerine yönelik güçlüklerden dolayı, "dönüm noktasında" olduğunu söyledi. 

Bullard, bugünkü konuşmasında, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC), tarışmalı bir şekilde, 1960'tan bu yana herhangi bir dönemde olduğu üzere, hedeflerine bugün de ulaştığını söyledi.

Bullard, "ortodoks" politikanın faizi daha normal seviyelere kademeli bir şekilde geri döndüren temkinli bir politikayı işaret ettiğini ve bunun da geçiş döneminde  oldukça fazla parasal genişleme sağladığını sözlerine ekledi.

Para politikasının normalleşmenin ilerlemesi sırasında aşırı genişlemeci kalacağını söyleyen Bullard, katı enflasyon hedeflemesinin uzun dönemli seviyesinin altında kalmasını makul kılabileceğini, ancak bunun sıfır seviyesine kadar olmadığını belirtti. 

Fed'in "ortodoks" para politikasının üç güçlükle karşı karşıya olduğunu söyleyen Bullard, bunlardan birincisinin katı enflasyon hedeflemesi olduğunu, zira işsizlik ve enflasyon arasındaki ilişkinin kırıldığını söyledi. İkinci güçlüğün "aşırı düşük" reel faizler olduğunu ve bunun cari para politikasının genişlemeci olmadığı anlamına gelebileceğini belirten Bullard, üçüncü sorun olarak da küreselleşmeyi gösterdi ve dış ghelişmelerin ABD para politikasında ayrı ve özel bir yerin,in olması gerektiği uyarısında bulundu. 

Bullard, bu üç zoruluğun nihayetinde mevcut ABD para politikasını yönlendirecek yeterince güçlü argümanlar sağlamayacağını belirtti.

Bullard, FOMC'ta gelecek yıl oy hakına sahip olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)