E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco'ya göre banka tahvilleri yükselecek---

Pimco'ya göre banka tahvilleri yükselecek

Pimco'ya göre banka tahvilleri yükselecek
12 Şubat 2016 - 14:03 borsagundem.com

Pacific Investment Management Co. şirket tahvilleri portföy yöneticisi Kiesel'e göre bankalar güçlü sermaye düzeyine sahip

Pacific Investment Management Co. (PIMCO), yatırımcıların bankalara ilişkin endişelerini abartılmış bularak, finansal piyasalarda görülen kargaşadan olumsuz etkilenen şirket tahvillerinden para kazanabilineceğini düşünüyor.

PIMCO'da şirket tahvili portföy yönetimi küresel yöneticisi olan Mark Kiesel'e göre, 1.4 trilyon doların üzerinde fon yöneten şirket, bankaların güçlü sermaye düzeylerine sahip olduğunu ve banka tahvillerinin, faiz almak isteyen yatırımcıların talebiyle nihayet yükseleceğini öngörüyor. Kiesel, ABD ve bazı İsviçre, İngiltere bankalarının tahvillerinde ağırlık artırdı.

Kieser, Cuma günü Sydney'de gerçekleştirilen bir mülakatta, “Bu günkü piyasanın güzel yanı aç gözlü olmanıza ve fazla risk almanıza gerek olmaması. Göreceli olarak güvende olup, yüzde 4 veya 5 getiri elde edebilirsiniz” dedi.

Yatırımcıların bankalara ve ekonomik büyümeye ilişkin bu haftaki endişeleri, küresel hisse senedi piyasalarını ayı piyasasına sokan riskli varlıklardaki çöküşü derinleştirdi. Avrupa finansal sisteminin görünümüne dair korkular, piyasa güvenini olumsuz etkileyen Çin ekonomik beklentilerine ve petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin endişelere eklendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)