E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Babacan ihtimalini fiyatlamıştı ama...---

Piyasalar Babacan ihtimalini fiyatlamıştı ama...

Piyasalar Babacan ihtimalini fiyatlamıştı ama...
24 Kasım 2015 - 16:18 borsagundem.com

64. Hükümet’te yer almayan Ali Babacan’ın yokluğu piyasaları nasıl etkiler? Belgin Maviş yorumladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet’te kuşkusuz en çarpıcı gelişme, AK Parti’nin ekonomi yönetimindeki önemli ismi Ali Babacan’ın yeni kabinede yer almaması oldu.  Oysa, seçimler öncesi yapılan tüm yorumlarda, piyasaların Ali Babacan’dan yana tavır koyduğu, o nedenle 1 Kasım öncesi Davutoğlu’nun son anda milletvekilliği adaylığı için ikna ettiği belirtilmişti. Zaten Başbakan’dan gelen ikna telefonunu Ali Babacan da açıklamıştı. Peki, “Yurt içi ve yurt dışında piyasalar ekonomin dümeninde onu görmeyi arzu ediyor” denilen Babacan’ın yokluğu nasıl bir tepki doğurur? A1 Capital Araştıma Direktörü Belgin Maviş sıcak olayı Borsagundem.com için yorumladı.
 
BABACAN’IN YOKLUĞUNUN KABİNE AÇIKLANMADAN ÖNCE YETERİNCE FİYATLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
 
"…Yeni Kabine Açıklandı… Babacan yok.. Ama Rusya ile yaşanan gergin süreç var..!
Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümeti açıkladı. Günlerdir konuşulan Ali Babacan yeni kabinede yer almıyor.
Şimdi bir diğer soru endeks Babacan’ın kabinede yer almamasını nasıl fiyatlayacaktı ki… Türkiye’nin Suriye hava sahasını uyarılara rağmen ihlal etmeye devam eden Rus Uçağını düşürmesine kadar...
Neden Babacan?
Ali Babacan, 2002 seçimlerinden itibaren AK Parti'nin beş hükümetinde vazgeçilmez isim olarak Ali Babacan öne çıkmıştı.
Gerek deneyim, gerekse izlediği ekonomik politikalar sebebiyle yabancı yatırımcının kabinede görmeyi arzuladığı bir isim oldu.
Ancak; kötünün fiyatlandığı şu anlarda özellikle yabancı yatırımcının kişi bazlı değil, ekonomik gelişmeler ve Merkez’in bağımsızlığını dikkate alacakların ve ileriki günlerde izlenecek politikaların  etkinliğini sağlayacak kişilere yer verilecek kabineyi de yakından takip edecektir.
Piyasanın yeni kabinede Sn Babacan’ın yer almama ihtimalini kabine açıklanmadan önce yeterince  fiyatladığını düşünüyoruz.
Eğer bugün Rus uçağı düşürülmemiş olsaydı muhtemelen dolardaki bu yükseliş olmayacak ve borsada bu denli sert düşüş yaşanmayacaktı.
Rusya ile Türkiye arasında daha öncesinde de buna benzer gerilimler yaşanmış ancak hiç biri uçak düşürülmesi noktasına gelmemişti… Bu üzücü gelişme sonrasında piyasalarda hızla yükselen tansiyon Rusya’nın bu konuda yaptığı son derece olumsuz açıklamalar yeni kabinenin açıklanmasını da gölgede bıraktı bize göre..
Özellikle Rusya’nın ‘Bu bizi sırtımızdan bıçaklamaktır’ açıklaması sonrasında dolar hızla 2,87 üzerine çıkarken BİST’te 78000 desteğini her an aşağı yönlü kıracak noktayı test ediyor..
Sağduyulu açıklamalar ve gelişmeler olmadığı takdir de bu satıcılı seyir ve dolarda 2,88 ve üzeri atakları görebiliriz.
Olabildiğince nakit te beklemek ve kredide kalmamak oldukça önemli. Olası tepkiler de sınırlı olacaktır, dikkat…"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32325 Kasım 2015 02:43

    bende piyasalar akp nin tek başına iktidar olma olasılığını fiyatlamamış akabinde buna akp yönetimi bile dail olup çok şaşırdığını düşünenlerdenim.

  • ali24 Kasım 2015 21:17

    yarından sonra şok atlatılmış olur ama rusyay la iş yapan firmaların işi artık biraz daha zor artık

  • mali24 Kasım 2015 16:40

    Millet siyasi istikrarsızlığa hayır dedi. Hükümet te ekonomik istikrarsızlığa hayır diyecektir.