E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar icraatları görmek ister---

Piyasalar icraatları görmek ister

Piyasalar icraatları görmek ister
24 Kasım 2015 - 17:10 borsagundem.com

64. Hükümet’te yer almayan Ali Babacan’ın yokluğu piyasaları nasıl etkiler? Adnan Çekçen yorumladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet’te kuşkusuz en çarpıcı gelişme, AK Parti’nin ekonomi yönetimindeki önemli ismi Ali Babacan’ın yeni kabinede yer almaması oldu.  Oysa, seçimler öncesi yapılan tüm yorumlarda, piyasaların Ali Babacan’dan yana tavır koyduğu, o nedenle 1 Kasım öncesi Davutoğlu’nun son anda milletvekilliği adaylığı için ikna ettiği belirtilmişti. Zaten Başbakan’dan gelen ikna telefonunu Ali Babacan da açıklamıştı. Peki, “Yurt içi ve yurt dışında piyasalar ekonomin dümeninde onu görmeyi arzu ediyor” denilen Babacan’ın yokluğu nasıl bir tepki doğurur? Destek Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Adnan Çekçen sıcak gelişmeyi Borsagundem.com için yorumladı.

“PİYASA UZUN VADEDE YENİ İSME ELBETTE ALIŞACAKTIR”

“Piyasanın oldukça hareketli bir anında gelen yeni Kabine isimleri piyasa fiyatlaması açısından sınırlı kaldı. Ekonomi Bakanlığı’na 58 yaşındaki ekonomist Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş getirildi. Piyasanın bildiği Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan isminin kabinede yer almaması, ne kadar piyasa fiyatlaması açısından olumsuz olması beklense de, başka bir ismin yer almasını da bir o kadar olumsuz karşılamamak gerekiyor. Çünkü piyasa uzun vadede yeni isme elbette alışacaktır ve uzun vadeli icraatları görmek isteyecektir. Bu sebeple kısa vadeli Ali Babacan isminin yer almaması olumsuz ancak uzun vadeli durum için sadece bunu göz önüne alarak yorum yapmak erken olacaktır. Diğer taraftan Naci Ağbal ismi Maliye Bakanlığı açısından sürpriz değil ve nispeten beklenen bir atamaydı. Yeni ismin yer almasının yanında Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Başbakan Yardımcısı olarak kabinede kalmasını piyasa olumlu fiyatladı. Yani Ali Babacan isminin yer almamasını piyasa, TL varlıklarını satarak karşılık verirken, Mehmet Şimşek gibi bilinen bir ismin yeni Hükümet kadrosunda yer bulmasını da alıma girerek tepki verdi ve bir nevi dengeleyici bir haber olarak fiyatlandı. Ayrıca Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili çok fazla fiyatlama var ve genel olarak piyasanın gözü daha çok bu taraftaki gelişmelerde. Bu sebeple yeni listenin kısa vadeli piyasa yansımaları oldukça sınırlı kaldı. Başta belirttiğimiz üzere daha çok uzun vadeli gelişmeleri izlemekte fayda var. Maliye alanındaki vergi düzenlemeleri, yapısal reformlar ve TCMB para politikası duruşuna karşı hükümet kanadının bakış açısı ve bu yeni isimlerin bu süreçteki açıklamaları ve beklentilerini görmek gerekiyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32325 Kasım 2015 01:57

    SANIRIM FED İN AEALIK AYI FAİZ KONUSUNUN BEKLENTİSİ BAZ ALINDIĞINDA DÖVİZDE GERİLEME BORSADA ALIM BASKISI AKABİNDE FAİZ KOLİDORUNA PARA GİRİŞİ OLACAK.2.7979 TEST EDİLECEK ....TAHMİNDİR

  • Kandıra Kandıra yola devam24 Kasım 2015 20:09

    Çerez ci yapamaz bu işi o olanı harcamayi prensip haline getirmiş kimse bu cerezciye para vermez ve yatırım yapmayada gelmez

  • samimi24 Kasım 2015 19:21

    şimşek sadece vergi almayı bilir, ocağımıza incir ağacı dikeceklerdir, daha da artaracaktır vergiler