E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar seçime kadar nasıl gider?---

Piyasalar seçime kadar nasıl gider?

Piyasalar seçime kadar nasıl gider?
06 Ekim 2015 - 15:18 borsagundem.com

SPK'nın üst düzey yöneticilerle yaptığı ankete göre bu ay borsa ve faizde değişim beklemezken, dolarda artış öngörülüyor

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 170 üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2015 Eylül Ayı Beklenti Anketi yayımlandı.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 49'u bu ay gösterge bono faiz oranının aynı kalacağını belirtirken, yüzde 62'si gelecek altı ay, yüzde 45'i de gelecek bir yılda artış öngörüyor.

BIST 100 endeksine ilişkin, katılımcıların yüzde 45'i bu ay, yüzde 34'ü gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış beklentisine sahip katılımcıların oranı da yüzde 56 olarak belirlendi.

Katılımcıların yüzde 54'ü bu ay, yüzde 67'si gelecek altı ay ve yüzde 45'i gelecek 1 yıllık dönem için ABD dolarında artış bekliyor. Euroda artış bekleyen katılımcıların oranı ise söz konusu dönemler için sırasıyla yüzde 53, yüzde 60 ve yüzde 44'e ulaştı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)