E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar tarım dışı istihdamı bekliyor---

Piyasalar tarım dışı istihdamı bekliyor

Piyasalar tarım dışı istihdamı bekliyor
05 Şubat 2016 - 09:04 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini ve piyasalara etkisini değerlendirdi.

Bugün ABD tarafında açıklanacak en önemli ekonomik veri Tarım Dışı İstihdam. Geçen ay oldukça sürpriz bir veri gelmiş ve rakam 292 bin seviyesine ulaşmıştı. Son üç ayki imalat endekslerine baktığımızda oldukça kötü bir tablo ortaya çıkıyor. Hatta ISM İmalat endeksi son üç aydır 50 seviyesinin altında kalarak durgunluk işaretleri üretiyor. Bu yüzden istihdam tarafında düşüşlerin görülmesi şaşırtıcı olmaz. Bugün açıklanacak datadaki beklenti de 190 bin seviyesinde bulunurken, yine yüksek bir rakamın gelmesi halinde endeksler üzerinde pozitif bir seyir oluştuğunu görebiliriz. SP500 vadeli endeksine de baktığımızda hala daha kararsız bir seyir olduğunu görebiliriz. 1900 seviyesi civarında volatilite oldukça artmış durumda . Bu seviye üzerinde kalabildiği taktirde yukarı yönlü dönüş ihtimali hâlâ daha teknik açıdan mümkün. Kalamaması durumunda 1840 ana desteğine kadar geri çekilmeler görülebilir. Diğer bir destek seviyemiz ise 1880.

TL ‘de İyimserlik Sürecek Mi?...

Yurtiçi piyasalarda iyimser hava devam ediyor. Suriye’de yaşanan Rusya krizine rağmen TL’deki kazançlar artıyor. Bunun nedeni ise ABD’nin yeni bir faiz arttırımı yapmakta zorluk çekecek olması, belki de ilerleyen dönemde yeniden faizleri indirebilme ihtimali. Bu beklenti Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler kategorisindeki ülkeleri de olumlu etkiliyor. Son günlerde hem Rusya hem de Brezilya borsalarında benzer iyimserliği görmekteyiz. Ayrıca Mart ayında Draghi’nin parasal genişlemeye yönelik yeni adımlar atabilecek olması da diğer bir pozitif gelişme. Bunun yanında en büyük risk ise kısa zaman içerisinde Suriye’de gerginliğin tekrar tırmanması olacaktır. Teknik olarak baktığımızda 2.90 desteği üzerinde şimdilik tutunmayı başaran USDTRY kurunda tepki yükselişlerini görmemiz mümkün. Ancak 2.90 seviyesinin kırılması halinde 2.87-2.84 seviyelerine kadar geri çekilme devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)