E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar yeniden seçimi ne kadar fiyatlıyor? ---

Piyasalar yeniden seçimi ne kadar fiyatlıyor?

Piyasalar yeniden seçimi ne kadar fiyatlıyor?
04 Ağustos 2015 - 10:04 borsagundem.com

''Ankara kulislerinden yayılan haberler Ak Parti’nin azınlık hükümeti ile yeniden seçime gitme ihtimalinin arttığını gösteriyor''

Siyasi partiler arasında devam eden koalisyon görüşmelerinden piyasaları rahatlatacak açıklamalar gelmemeye devam ediyor. Yurt içi piyasada yaşanan belirsizlik nedeniyle oynaklık artmış durumda. Erken seçim ihtimalinin piyasalar tarafından satın alınıp alınmadığını değerlendiren İş Yatırım raporunda şu görüşlere yer verdi:

''Cuma günkü iyimser havanın ardından Borsa İstanbul haftaya sert satışlarla başladı. Beş haftadır kapalı olan Atina borsasının açılışta %20’nin üzerinde kayıpla güne başlaması gelişmekte olan piyasalarda genele yaygın bir satış tetikledi. Gelişmekte olan piyasalar %1,2 gerilerken MSCI Türkiye 2,8 düşerek en kötü performans gösteren borsalar arasında yer aldı.
Geçtiğimiz aya göre hafif toparlanan PMI verilerine ve gerilemeye başlayan enflasyon verilerine rağmen piyasalardaki satışların artmasında Ak Parti CHP görüşmelerinin başarıyla sonuçlanacağına olan inancın azalması etkili oldu.

Ak Parti ve CHP arasında istikşafi görüşmeler dün sona erdi. Simdi sıra Yüksek Askeri Şura arkasından Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında yapılması beklenen görüşmelerde. İki liderin resmen koalisyon pazarlığına geçip geçmeyeceği Perşembe veya Cuma günü yapacakları toplantıda belli olacak.

Ancak Ankara kulislerinden yayılan haberler Ak Parti’nin azınlık hükümeti ile yeniden seçime gitme ihtimalinin arttığını gösteriyor. Partiye yakın isimlerden Abdülkadir Selvi’nin dün Yeni Şafaktaki haberine göre CHP ile koalisyon olmazsa Davutoğlu saraya çıkarak azınlık hükümetine talip olduğunu açıklayacak.

Ak Parti hükümetinin güven oyu almak için basit çoğunluğu sağlaması yeterli olacak. CHP ve HDP’nin oy toplamı Ak Parti’yi geçmediği için MHP’nin oturuma katılmaması veya ret oyu kullanmaması Ak Parti azınlık hükümetinin yeterli oyu alması için yeterli olacak.
Ancak yapılacak bir seçimin meclisteki tıkanıklığın aşılmasında yardımcı olacağına dair elimizde yeterli veri bulunmuyor. Gezici şirketinin yaptığı ankete göre Ak Parti’nin oyu seçim sonuçlarına göre bir puan civarı artarak %41,9’a, CHP’nin oyu 1,4 puan artarak %26,3’e yükseliyor. Dört partinin meclise girdiği bir tabloda bir partinin tek başına iktidar olması için %44’den daha fazla oy alması gerekiyor.

Dünkü sert satışlar sonrasında bugün piyasalarda toparlanma çabaları görebiliriz. Borsa İstanbul gelişmekte olan borsalara göre %21 ıskontoyla cazip değerlemelere sahip. Ancak devam eden jeopolitik riskler ve artan siyasi belirsizlik borsayı baskılamaya devam edecektir. Azınlık hükümeti ile yeniden seçime gidildiği bir senaryoda borsa 75,000-76,000 bandına kadar gerileyebilir. Dar bant içinde yükselişleri satış fırsatı olarak kullandığımız kısa vadeli stratejimizi koruyoruz.'' 

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selçuk05 Ağustos 2015 13:14

    Oyum inadına bu sefer HDP ye

  • seçmen 04 Ağustos 2015 12:03

    akp de istifalar yaşanacak

  • seçmen04 Ağustos 2015 11:54

    kaybedecek bir saniyemiz yoktu öylemi 2.5 ay ülkeye kaybettirdiniz onlarca şehidimiz var akp gel erken seçime gel gel

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM04 Ağustos 2015 11:09

    Bu ülke BİRİLERİNİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKILARAK UZAKTAN KUMANDA BAŞBAKANLAR İLE YÖNETİLEMEZ. KOALİSYON UYGALAŞMIŞ MİLLETLER İÇİN FIRSATLARIN VE BİRBİRİNE TAHAMÜL ETMENİN EN İYİ YÖNTEMİ AMA BEYİNSEL GELİŞİM YÖNÜNDEN GERİ KALMIŞ GÜDÜK KALMIŞ bu ülke İNSANI VE SİYASETÇİSİ İÇİN ALIŞILMASI GEREKEN TOPLUMSAL UZLAŞMA İÇİN ŞART OLAN BİR DOĞRU ANLAYIŞTIR.HABERİN VARMI !!AVRUPADA BUGÜN 22 ÜLKE FARKLI SAYIDAKİ KOALİSYON HÜKÜMETİ İLE YÖNETİLİYOR.ÖNEMLİ OLAN ERKEN SEÇİM DEĞİL ÖNEMLİ OLAN GEÇİM SORUNUDUR BİRBİRİ İLE ANLAŞAMAYAN ÇOĞUNLUĞA SAHİP OLSADA BİR HÜKÜMET KURAMAYAN akepe NİN OYLARININ DÜŞECEĞİNİ VE YENİ (ERKEN) SEÇİMDE YİNE KOALİSYON ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORUM.CHP ve HDP NİN ÖZELLİKLE HDP NİN OYUNUN DAHADA ARTACAĞINI TAHMİN EDİYORUM BELKİ % 14 -15 ARASINA DAHİ GELEBİLİR.akepe ESKİMİŞ VE MODASI GEÇMİŞ BİR PARTİDİR.BUNDAN SONRA akepe SORUN YARATAN YADA UZAKTAN KUMANDALI BAŞBAKAN YARATAN BİR PARTİ OLACAKTIR.

  • Duyarlı Rüstem04 Ağustos 2015 10:31

    Gitsin sanki oy oranları değişecek o kadar para çöpe gidecek yazık bu insanlara vergilerle toplanacak para afiş bildiri ve ıtır zivira gidiyor siyasetçilerin umrunda değil niye hazine ve güç kaybetmek onlar içi daha önemli ama millet bu cevabını olası seçimde vermeli bu ülke kimsenin babasının mali değil zenginlesme yeri de değil hizmet edecek se siyasete girsin yoksa otursun evinde