E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Yunanistan'ı konuşuyor---

Piyasalar Yunanistan'ı konuşuyor

Piyasalar Yunanistan'ı konuşuyor
29 Haziran 2015 - 09:03 borsagundem.com

Yükseliş denemelerinin sürdüğü Borsa İstanbul'da ve dış piysalarda Yunanistan ile ilgili gelişmeler izleniyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul analizi:
   
"Borsa İstanbul’da Yunanistan gelişmeleri izleniyor…
   
BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 83.076-83.868 seviyeleri arasında işlem gördü ve  günü  83.546   seviyesinden  yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,58 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,64 değer kaybetti.
   
Cuma günü Avrupa’da Yunanistan gelişmeleri takip edildi. Son Eurogroup toplantısında da herhangi bir ilerleme kaydedilememesinin ardından hafta sonu da gözler Yunanistan’daydı. Hafta sonu gerçekleştirilen müzakerelerde de anlaşma sağlanamadı. Kararın ardından Yunanistan Başbakanı Tsipras, IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Euro Grubu'nun istediği tasarruf önlemlerini 5 Temmuz'da halk oylamasına sunacaklarını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası ise Yunan bankalarına sağladığı acil likidite desteğini sabit bıraktı. Avrupa Merkez Bankası’nın bankalara acil yardım seviyesini değiştirmemesi üzerine, Yunan hükümeti bugün için bankaları ve borsayı kapatma kararı aldı. Bugün Euro Bölgesi’nde tüketici güveni ve Almanya enflasyon verileri izlenecek.
   
ABD tarafında veri akışının sakin olduğu günde, Michigan tüketici güveni beklentilerin üzerinde açıklandı. ABD borsaları haftanın son işlem gününde karışık seyir izledi. Bugün ABD’de beklemedeki konut satışları ve Dallas Fed imalat endeksi verileri takip edilecek.    Yurt içinde veri akışının sakin olduğu günde, güne yatay seyir başlayan Borsa İstanbul’da sıkışık fiyat hareketleri görüldü. Gün içerisinde döviz kurları ve tahvil faizlerinde sakin seyir hakimdi. 2 yıllık gösterge tahvilin faizi bileşik yüzde 9,74 olarak gerçekleşti.
   
Hafta sonu Yunanistan’a ilişkin gelişmelerin ardından bu sabah Asya ve gelişmekte olan ülke borsalarında satıcılı seyir görülüyor. USDTRY paritesinin 2,70 seviyesinin üzerinde bir açılış gerçekleştirmiş olmasının ardından bu sabah  Borsa İstanbul’da zayıf seyir görebiliriz.
   
Bugün endekste yükseliş denemelerinin görülebilmesi için endeksin 82.500 seviyesinin üzerinde tutunması önem arz etmektedir.  Endeksin yükseliş denemelerinde 84.500 ve 85.000 seviyeleri önemli direnç seviyeleridir. Endekste görülebilecek gevşemelerde ise 82.500 ve 81.300 seviyeleri izlenecek destek seviyeleridir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)