E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara Yellen morali---

Piyasalara Yellen morali

Piyasalara Yellen morali
10 Şubat 2016 - 22:19 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen para politikasını sıkılaştırmada acele edilmeyeceği sinyalini verdi, ABD borsaları yükselirken dolar ise dalgalı seyir izledi

ABD borsaları Fed Başkanı Janet Yellen'in ABD Kongresi'nde gerçekleştirdiği sunumun ardından yükseldi.  Avrupa'da borsalar sekiz günde ilk kez yükselirken gelişen ülke kurlarında bugünkü artışa Güney Afrika randı öncülük etti. 

Yellen bugün Kongre'deki konuşmasında Çin'in büyümesine yönelik endişelere ve buna bağlı olarak gerçekleşen emtia düşüşüne dikkat çekerken 'finansal koşullar büyüme üzerinde daha az destekleyici' ifadesini kullandı. Yellen faiz artışlarının kademeli olacağına vurgu yaparken bu yıl faiz artışı konusunda açık kapı bıraktı. 

Yellen'in piyasadaki volatiliteyi dikkatle izlediklerini belirtmesinin ardından Standard & Poor’s 500 Endeksi 3 günlük düşüşünü sonlandırdı. S&P 500 New York'ta saat 01:58'de %0.8 yükseldi. Dow Jones Sanayi Endeksi %0.14, Nasdaq Bileşik Endeksi %1.5 oranında yükseldi. Yellen yarın da ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde açıklamalarda bulunacak. 

New York'taki Centre Funds'tan James Abate, "Yellen küresel ekonomide ve finans piyasalarında olanlara karşı kayıtsız değil. Ekonominin - bekledikleri gibi olmasa da - iyileştiği tezine bağlı kalmaya çalışıyor ve yalnızca kademeli faiz artışından bahsediyor" diye konuştu. 

Emtia cephesi 
Petrol stoklarının artmaya devam edeceği beklentisiyle ABD'de ham petrolün varil fiyatı 28 dolar seviyelerinden işlem gördü. Enerji Bilgi İdaresi geçen hafta petrol stoklarının 754 bin azaldığını açıkladı. Bloomberg analistleri 3.2 milyon varillik artış bekliyordu. 

Mart vadeli Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı 27.98 dolar oldu. 

Spot altının onsu ise %0.4 düşüşle 1,184.24 dolar oldu. Altın bu yıl %12 oranında düşerek Bloomberg emtia endeksinde en fazla düşen varlık oldu. 

Kurlar 
Bloomberg Dolar Spot Endeksi 2 günlük düşüş sonrasında ufak değişim kaydetti. Yen dolar karşısında 114.064 ile 2014'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 29 Ocakta negatif faize geçmesinden bu yana Bloomberg'in izlediği 150 para biriminin çoğuna karşı yükseldi. 

Gelişen ülkelere bakıldığında; MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 3 günde ilk kez yükseldi. Rus rublesi, Arjantin peso'su en az %1 yükseldi. Macaristan ve Çek Cumhuriyeti borsaları piyasalardaki yükselişe öncülük etti. Türk Lirası ise Yellen'in açıklamalarının ardından değişmeyerek 2.92 seviyelerindeki seyrini sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem11 Şubat 2016 00:00

    FED Iyi yapmis aciklamasiyla. Yoksa piyasalar iyice dara girerdi. Haziran ayina kadar borsalarda ralli goruyorum, bakam neler olacak. Kisisel gorustur