E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda dikkatler Fed'e çevrildi---

Piyasalarda dikkatler Fed'e çevrildi

Piyasalarda dikkatler Fed'e çevrildi
28 Ocak 2015 - 20:13 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed'in bugünkü toplantısının sonuçlarına çevrildi

ABD hisse senetleri, Apple'ın karının, petrol fiyatlarının düşmesi ve yatırımcıların Merkez Bankası Fed'in kararını beklemesi sonucu düşen emtia üreticilerini dengelemesi ile dalgalı seyrediyor. Yunanistan hisse senedi ve tahvilleri, Başbakan Alexis Tsipras'ın başında bulunduğu hükümetin kemer sıkma politikalarına itirazları artıracağı endişeleri ile hızlı düşüşler kaydetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yol açtığı düşüşler ile gerilemesinin ardından kayıplarını silerek, New York saati ile 11:51'de yüzde 0.1 yükseldi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselirken, Yunanistan gösterge endeksi yüzde 9.2 geriledi. Yunanistan'ın 3 yıl vadeli tahvillerinin faizi 274 baz puan sıçrayarak, yüzde 16.76 puana çıktı. Bu kağıdın faizi, 23 Ocak'ta, seçimler sonucu kemer sıkma karşıtı hükümet iktidara gelmeden önce, yüzde 10.08 seviyesindeydi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.2'lik yükselişle 10 yıla yakın bir sürenin en yüksek seviyesine yaklaştı.

Yunanistan'ın yeni hükümeti, Rusya'ya yaptırımların artırılmasına ilişkin hareketleri sorguladı ve bu durum, ülkenin Avrupa'daki statükoya karşı tavrına dış politika faktörünü de ekledi. Apple ve Alibaba Group Holding Ltd.'den çıkacağını açıklayan Yahoo! Inc.'te piyasa kapandıktan sonra görülen yükselişler, Dow Jones Endeksi'nin son üç haftanın en yüksek düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından geldi. Yatırımcılar, Singapur'da politika yapıcıların deflasyonla mücadele eden küresel mevkidaşlarına katılmasının ardından, bugünkü Fed toplantısında, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler arayacak. 

Zürih'te Credit Suisse Group AG miktarsal analiz müdürü Michael Markovich, "İnsanlar, seçimde kullanılan dilin tonunun değiştiğini düşünüyor olabilir, ancak ton değişmedi ve piyasalar bunu satıyor," dedi ve "Tahvil sahipleri Yunanistan hükümetinden daha fazla kötü haber bekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)