E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda satış baskısı yaşanabilir---

Piyasalarda satış baskısı yaşanabilir

Piyasalarda satış baskısı yaşanabilir
02 Eylül 2015 - 08:52 borsagundem.com

A1 FX tarafından hazırlanan analize göre, gelişmekte olan piyasalarda yeni satış baskıları oluşabilir

 A1 FX  Tarafından Hazırlanan Analiz:

Eylül ayına içeride yaşanan medya operasyonu ve bu şirkete ait hisselerde yaşanan sert satış ve düşen endeksle başladık.. Doların 2.91 - 2.92 aralığında önceki günlere göre sakin sayabileceğimiz bir gün geçirmesine rağmen operasyonun olumsuz etkisinin hisse senetlerinde net etkisini gördük. Bu operasyonlarının genişleyerek devam edebileceğine dair kaygılarda bu satışlarda etkiliydi hiç kuşkusuz..

Bununla birlikte M.Stanley’in Moody's in Türkiye’nin notunu indirebileceğine dair açıklamaları ve bankacılık sektörü hisselerindeki hedef fiyatlarını indirmesinde   etkiliydi, bu satışlarda.. Endeksin 75bin üzerinde durma isteği şimdilik yerini satışlara bıraksa da iç gündemdeki her gelişme ve haber hala endeksin seyri
için etkili olmaya devam edecektir.

Dışarıda ise Çin Rüzgarı esme devam ediyor. Çin Hedge fonlarında son 16 ayın en düşük seviyesine gerileme halen sermaye çıkışlarının devam ettiğini ve şuana kadar alınan önlemlerin etkisinin son derece sınırlı olduğunu yeniden gözler önüne serdi.

Görünen o ki tüm yollar 16-17 Eylül FED Faiz toplantısına çıkıyor.. J.Hole’de konuşan S.Fisher’in faiz artırımı için enflasyonda %2 seviyesini beklemeye gerek yok demesi de kafaları bir hayli karıştırdı ve faiz artırımı için Eylül diyenlerin yüzdesi bir anda yeniden %25 seviyesinden %48 seviyesine çıktı.

S&P 500 1950-1970 seviyesinde durması bize biraz nefes aldırsa da bu durum kalıcı olmayabilir ve biz gelişmekte olan piyasalarda yeni satış baskıları oluşabilir. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "Gelişen ekonomiler Çin'deki yavaşlama kaynaklı bulaşıcı etki için tetikte olmalı" değerlendirmesi yaptı.. Dikkat..!"
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)