E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü Yellen'da---

Piyasaların gözü Yellen'da

Piyasaların gözü Yellen'da
10 Şubat 2016 - 08:39 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda bu akşam Yellen’ın yapacağı konuşmaya ve piyasalardaki gelişmelere dikkat çekti.

Piyasalarda yaşanan dalgalanmanın ardından gözler, bu akşam Yellen’ın yapacağı konuşmaya çevrildi. AB bankacılık krizinin yatırımcıları tedirgin etmesi, Çin’in döviz rezervlerinin azalmaya devam etmesi piyasalarda ki büyük endişe kaynakları. Bu yüzden yatırımcılar Merkez bankalarından yeni hamleler beklemeye başladı. Fed’in kısa zaman içerisinde politikasını tekrar genişlemeci bir tavra çevirmesi biraz zor görünüyor. Ancak akşam yapacağı açıklamalarda en azından faiz artışının olmayacağını ve gerektiğinde faizleri tekrar indirebileceğini açıklaması durumunda endekslerde yeniden bir yükseliş görülebilir. SP500 endeksi yine kritik 1840 bölgesine gelmiş durumda. Bu seviyenin altında kalıcı olması halinde 1700 seviyelerine doğru yeni bir dip gerçekleştirebilir. Endekste yeni bir dip oluşumunun ardından güçlü bir tepki gelme olasılığının yükseleceğini düşünüyoruz. Eğer geri çekilme gerçekleşmeden 1880 üzeri kapanış görülürse, belirttiğimiz tepki ihtimali daha erken bir zaman içerisinde oluşabilir.

Suriye Riski Devam Ediyor…

Türkiye için en büyük risk ise Suriye’ye yönelik olası bir operasyon ihtimali. İngiliz FT ve BBC yayın organlarında çıkan haberlere göre Türkiye ile Suudi Arabistan, olası Suriye’ye yönelik kara operasyonunu görüşmeye başlamış. Türk yetkililer, bu durumu şimdilik yalanmış. Ancak son günlerde sıkça konuşulması, bu ihitimalin gündemde kalmaya devam edeceğini gösteriyor. Merkez bankalarının yeni bir parasal genişleme senaryolarının konuşulduğu bugünlerde, belki de TL piyasası için iyimser gelişmeler yaşanabilecekken, en büyük riskin de bulunduğunu hatırlamamız gerekiyor. TL piyasalarının önünde bir iyi bir de kötü iki tane olasılık var. İyi haber merkez bankalarının parasal genişlemelere devam etmesi, hiç kuşkusuz gelişmekte olan ülke piyasalarını ve tabiki TL tarafını olumlu etkiler. Kötü haber ise olası bir Suriye operasyonu ve bu operasyona Türkiye’nin de dahil olması halinde. TL tarafında yeniden satışlar görebiliriz. USDTRY paritesine baktığımızda ise 2.95 direncinin üzerinde fiyatların kalamdığını görüyoruz. 2.95-2.98 aralığında dalgalanma devam edebilir. En önemli destek ise 2.90. Fiyatların bu seviyeyi aşağı kırması halinde 2.87-2.84 aralığı gündeme gelecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)