E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların yüreği ağzına gelecek---

Piyasaların yüreği ağzına gelecek

Piyasaların yüreği ağzına gelecek
05 Şubat 2016 - 08:42 borsagundem.com

Şirket kârlarındaki düşüş ve emtia fiyatlarındaki olası dalgalanmalar zaman zaman yüreğimizi ağzımıza getirecek

Deniz dalgasız olmaz…
Dünya piyasalarında iyimser hava devam ediyor. Küresel büyümenin yavaşladığı, enflasyonun ve emtia fiyatlarının gerilediği, faizlerin düşük kalmaya devam ettiği “yeni normal” konjonktüre yatırımcılar alıştı. 
Ekonominin yavaşlaması zaman zaman yatırımcıları korkutuyor. Ancak söz konusu korku küresel risk iştahında kalıcı bir bozulmaya yol açmıyor. Dün ABD borsasındaki gelgit bunun iyi bir örneği. Şirket kârlarında ve petrol fiyatlarındaki gerileme ile eksiye geçen S&P günü artıda kapatmayı başardı. 
Risk iştahında bir bozulma olmadığı müddetçe söz konusu konjonktür Türkiye gibi dış kaynağa ihtiyaç duyan ülkelerin işine geliyor. Fed’in faiz artırımının ötelenmesine paralel zayıflayan dolar ve düşük enerji fiyatları Türkiye’nin gelişmekte olan piyasalara göre daha iyi performans göstermesini sağlıyor. 
Bu arada fıkra tadında komplo teorileri de eksik olmuyor. Türk lirasının dolara karşı değer kazanmasını İran’ın petrol dolarlarını bozdurmasına bağlayan görüş gibi. Bir kamu bankasının dolar satışından çıkıp bu ilgi çekici görüşü öne süren yaratıcı arkadaşları kutluyorum. Ancak Türk lirasının performansının gelişmekte olan ülkeler liginde ortalarda yer alması ve İran’ın portföyünde yıllardır dolar dışı para birimlerinin ve altının kullanılması bu görüşü desteklemiyor. 
Kısa vadede piyasalarda yukarı yönlü iyimser havanın devam etmesini bekliyoruz. Ancak deniz dalgasız olmaz. Şirket kârlarındaki düşüş ve emtia fiyatlarındaki olası dalgalanmalar zaman zaman yüreğimizi ağzımıza getirecek. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan07 Şubat 2016 18:01

    Türkiye, haklı olarak suriyeye girince o zaman milletin ağzına yüzüne gözüne neresine gelecekse gelecek

  • Mustafa Molla05 Şubat 2016 20:38

    Ne iyimserliği kardeşim.Borsada yaprak kıpırdamıyor.Yok fed gaz yok banka karları gazı 74 bini gördük ama önümüzdeki hafta yön aşağı görünüyor.Fiatlar yukarı gidemiyor neden sermaye akışı bu kadar.Yükselişin devam edebilmesi için yeni sermaya akımlarının gelmesi gerekir. (YTD)

  • 200805 Şubat 2016 20:09

    Çokk merakkk ediyorum , 2008 öncesi krız olacağını birçok kişi biliyormuydu...o zaman...yoksa krız öncesi olanlarla şimdi olanlar birebir örtuşuyor mu!?

  • borsalarda çöküşler!!05 Şubat 2016 12:36

    bu yıl banka borcu,özvarlığına göre %25-50 arasında olan şirketlerin zorlandığı bir yıl olabilir 2008 abd banka batışlarını unutmayalım ki dünya ekonomisinde bu yıl 2008 ortamı oluşmakta da olabilir özellikle de çin ve rusyanın durumu,petrol üretenlerin durumu düşünülürse borsalarda ani şoklara hazırlanmalı.