Ana SayfaPiyasaPlaspak Kimya ve İşbir Holding sorusu---

Plaspak Kimya ve İşbir Holding sorusu

1 / 2
Plaspak Kimya ve İşbir Holding sorusu
30 Kasım 2015 - 11:41 www.borsagundem.com

İFLAS RİSKİ OLAN FİRMADAN UZAK DURUN
SORU (1) -
Plasp’taki gerçekler nelerdir? Hissedeki sert düşüş, aşırı işlem hacmi olmaması ve büyük dış yatırımcıların satış yapmaması dolayısı ile spekülatif diyebilir miyiz?
Murat Keskin

CEVAP-
Bir yatırımcının yapabileceği en büyük yanlışlık her halde mali yapısı zayıflayan bir firmaya yatırımda bulunmak olsa gerek. Borsada işlem gören firmalar arasında bu tür şirketlerin sayısı hiç de az değil. Plaspak Kimya’yı da bu grup içinde değerlendirmek yanlış olmayacaktır. 
 Ocak 2014’te borsaya gelen hisse, Mayıs 2015’e kadar sürekli yükseldi. Sonrasında yatay bir harekete yönelirken Ekim ayından itibaren de gelen satışlarla birlikte düştü. Hissenin fiyatı özellikle 12 Kasım 2015 gününden başlayarak sert bir hareketle aşağıya kaymış durumda. Bu düşüşte şirketin iflas ertelemesine gitmesinin etkisi bulunuyor. Yaklaşık iki senedir piyasada işlem gören hisse, en yüksek fiyatını Mayıs 2015’te 10,15 TL ile görürken gelen satışlarla birlikte fiyatı bir ara nominal değerinin de altına kaydı. Son olarak 27 Kasım 2015 günü 1,24 TL’den kapanışını gerçekleştirdi.
 Hissenin sert düşüşünde iflas ertelemesi talebiyle mahkemeye başvurmasının etkisi bulunuyor. Gerçekleştirdiği ciroya rağmen kârı  sembolik düzeyde kalıyor. Dokuz aylık bilançosu ise henüz açıklanmadı. Altı aylık bilançosuna göre kârda görece artış yaşanmakla birlikte ticari faaliyetleri göz önüne alındığında bu rakamı yeterli görmek mümkün değil.  Öte yandan mahkeme nezdinde iflas ertelemesi yoluna girilmesi firmanın mali yapısının hayli bozulduğunu ve iflas noktasına geldiği sonucuna götürmekte.
 Mali yapıdaki bozulan değil büyüyen firmaları takip etmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)