E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaQE aşırı risk alımını teşvik edebilir---

QE aşırı risk alımını teşvik edebilir

QE aşırı risk alımını teşvik edebilir
26 Ocak 2015 - 07:49 borsagundem.com

BOE Guvernörü Mark Carney, parasal genişlemenin finans piyasalarında aşırı risk alımına yol açabileceğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Guvernörü Mark Carney, parasal genişlemenin (QE) finans piyasalarında aşırı risk alımına yol açabileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) 1.1 trilyon euroluk (1.23 trilyon dolar) bir parasal genişleme programı açıklamasından iki gün sonra BOE Guvernörü Carney, 6 yıldır süren parasal teşvikin ekonomik temelde gerekçeli olduğunu ancak piyasaların aşırı ısınması halinde aşağı yönlü harekete neden olabileceğini belirtti.

Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında Cumartesi günü yapılan bir panelde konuşan Carney, “Düşük faiz oranlarının olduğu ve düşük seyretmeye devam edeceği bir ortamda, parasal genişleme aşırı risk alımını getirebilir. Söz konusu para politikaları, risk alımından kaçınılan bir ortamdan sorumlu risk alımına geçişi sağlamayı amaçlıyor. İhtiyatsız risk alımlarını önlemeye çalışıyoruz” dedi.

Merkez bankaları ekonomilerini resesyondan uzaklaştırmak ve toparlanma sağlanmasını garantilemek için rekor düşük seviyelerde faiz oranları ve varlık alımları uyguluyorlar. MSCI Dünya Endeksi 2010 yılının başından bu yana yaklaşık yüzde 50 yükseliş gösterdi ve dünya genelinde tahvil faizleri geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)