E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaResesyon konusunda "Bay Piyasa" yanılıyor---

Resesyon konusunda "Bay Piyasa" yanılıyor

Resesyon konusunda Bay Piyasa yanılıyor
09 Şubat 2016 - 12:06 borsagundem.com

Goldman Sachs, resesyon uyarıları konusunda "Bay Piyasa"nın yanıldığını kaydetti

Değer kaybeden hisse senetleri, düşen uzun vadeli tahvil faizleri ve yüksek kredi faizlerinin alarm işaretleri vermesine karşın, New York'ta Jan Hatzius başkanlığındaki Goldman Sachs analistleri, gelişmiş ülkelerin görünümüne daha fazla güven duyuyor. 

Bir dizi ekonomi ve piyasa göstergelerine dayandırdıkları modellerinde, Goldman analistleri, önümüzdeki dört çeyrekte, sanayileşmiş ekonomilerde resesyon riskini yalnızca yüzde 25 ve önümüzdeki 2 yıl için ise yüzde 34 olarak görüyor. Her iki tahmin de, finans piyasalarındaki son korkulara rağmen, son 35 yılın ortalama riskinin altında. 

ABD ekonomisinin resesyona girme riski, Goldman Sachs'a göre, bahsi geçen iki dönemde, sırsıyla yüzde 18 ve yüzde 23 oalrak görülürken, Euro Bölgesi için bu riskler sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 38 ile daha yukarıda.

Hatzius ve çalışma arkadaşları, raporlarında, "Son piyasa zayıflığı, Bay Piyasa'nın dünya ekonomisine ilişkin karamsar görünümüne karşı koyacak kadar cesur yatırımcılar için iyi riske göre ayarlanmıl fırsatlar sunmalı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika09 Şubat 2016 12:50

    Sıkıntı nerede ? Çin ekonomisinin iç piyasaya dayalı büyüyememesi,petrol ve metal emtia'ya talep azlığı ya da stok fazlalığı.Gelişmekte olan ve bütçeleri enerjiye dayalı ülkeler.