E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları​Rus ruleti devam ediyor---

​Rus ruleti devam ediyor

​Rus ruleti devam ediyor
27 Kasım 2015 - 09:20 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da satıcılı açılış bekleniyor ve satışların devam etmesi durumunda 73 bin 800 puan desteği çalışabilir

Dünya piyasaları Çin’den gelen bir dizi kötü haberle haftayı kapatıyor. En büyük aracı kurumlardan Citic ve Guosen’de devam eden usulsüzlük soruşturması ve sanayi şirket karlarındaki sert düşüş Şangay borsasında  %5’i aşan satışlara yol açtı. Ancak şimdilik genele yaygın bir satış dalgasından söz etmek mümkün değil. 
Borsa İstanbul, Putin’in gerilimi yükselten açıklamaları ve Rusya’nın ülkede bulunan Türk işadamları ve turistlere karşı düşmanca tavrı ile, dün %2,4 gerileyerek dünyanın en kötü performans gösteren piyasası oldu. 10 yıllık tahvil 17 baz puan artış ile, Türk lirası %1,1 değer kaybı ile gelişmekte olan piyasalar liginde son sırada yer aldı. 
Kısa vadede iki ülke arasında gerilimi azaltacak bir gelişme görülmüyor. Putin Türkiye’nin özür dilemesini, tazminat ödemesini ve uçağı düşüren kişilerin yargılanmasını istiyor. Türkiye hava sahasını ihlal edenler özür dilemeli diye cevap veriyor. 
Yara sıcakken yapılan açıklamalardan çıkıp Türkiye ve Rusya arasında uzun sürecek ve iki ülkeye de büyük zarar verecek bir soğuk savaş ve iktisadi yaptırımlar döneminin başladığını söylemek doğru olmaz. Ancak ulusal itibarı zedelenen Rusya’nın Türkiye’den bazı ödünler almadan geri adım atmayacağı anlaşılıyor. 
Ankara’dan gelen ilk bilgiler Paris’te yapılacak İklim Zirvesinde ve Belgrad’da yapılacak AGİD toplantısında iki ülke arasında resmi bir görüşmenin gündemde olmadığını gösteriyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Aralık’ta yapmayı planladığı Moskova ziyaretinin iptal edilmemesi diplomatik çabaların devam ettiğini gösteriyor. 
Çin’den gelen kötü haberler, Avrupa vadeli piyasalarındaki satışlar ve Türk lirasındaki kayıplarla Borsa İstanbul’un %0,5 civarında kayıpla açılmasını bekliyoruz. Satışların sertleşmesi durumunda borsanın ilk önemli desteği 73,800 civarında bulunuyor. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)