E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinRus turiste alternatif Şili ve Peru'dan---

Rus turiste alternatif Şili ve Peru'dan

Rus turiste alternatif Şili ve Peru'dan
10 Şubat 2016 - 10:26 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rus turistlere alternatif olarak Şili ve Peru'dan turist çekmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Uçak hadisesinin ardından Suudi arabistan’da sosyal medyada kendiliğinden ortaya çıkan Türk Malı Kullanın kampanyasının etkilerini görmeye başladık. Arabistan’da olağanüstü derecede bir destek var... Ancak Lojistik olarak bazı sıkıntılarımız var ve bunları çözme çalışmaları sürüyor.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, iki günlük temaslar sebebiyle gittiği Türkmenistan’ın başkentinde Aşkabat’ta gazetecilerle bir araya geldi. 

Rusya krizi ile birlikte Ekonomi Bakanlığında Rusya masası kurulduğunu söyleyen Elitaş, gelen tüm bilgilerin bu masada toplandığını söyledi. 

Turizm’in ekonomi içindeki yerinin önemine değinen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Rusya’dan gelebilecek olan turist sayısında önemli bir düşüş beklemediklerini ifade etti. 

Elitaş, “Rusya’dan doğrudan Türkiye’ye tatil amaçlı gelenlerin sayılarında bir azalma olabilir. Ama Rusya’dan doğrudan doğruya gelmek yerine bir başka ülkeden geçiş sağlayan ve alışkanlıklarını devam ettiren insanların var olduklarını biliyoruz. İnsanların seyahat özgürlüklerini durdurabilme, alışkanlıklarını engelleyebilmek sıkıntılı bir hadisedir. 

Turizm şirketlerinin başka ülkelere yönelebilmelerini sağlayabilmek için bu firmalara çeşitli destek ve katkıları yaptık. Ümit ediyoruz ki geçen yıl gelen 38 milyon civarındaki turistin çok az bir miktar azalacağını tahmin ediyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz. Başka ülkelerden turist çekmek içinde gayret gösteriyoruz. Nitekim Şili ve Peru'dan turist sayılarını artırmak için prensip anlaşması yaptık” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Peru kaldım Şili de yaşadım10 Şubat 2016 20:14

    Yahu OÜlkeye gitmeyenler...Haberi yine size ya saraydan ya da Turizm Bakanlığından bunu yazın diye göntermişler.siz de koymuşsunuz araştırmadan.O Ülkeden 100 kişiye sorun 5 kişi Türkiyenin yerini bilir.1 kişi de başkentini.O Ülkeler,Güney Afrika Capetown-U.S.A California varken buraya gelmez.Ayrıca onlar deniz turisti değil.Koreli ve Japonlar gibi gezgin Turistler ve ucuz hostelleri tercih ederler.Ruslar,hotele girdi mi çıkmayan tipler ve 4-5 * hotelleri kullanırlar.

  • Mete10 Şubat 2016 19:10

    Sn.Bakan hayal içinde yüzüyor.Açlıktan perişan olan,bu fakir ülkeler,önce aç karınlarını doyursunlar.Boş ve cahilce söylenmiş,laflar bunlar...

  • ilahi komedya10 Şubat 2016 16:32

    zengin peru ve şili nin köylü yerlileri turizmi ihya edecek

  • Abdullah bizit 10 Şubat 2016 16:12

    Ulan Batur veya somaliden gelir artık isidde yazları gelir gider

  • vatandaş10 Şubat 2016 13:02

    siz devlet olarak türsab olarak trafik polisi olarak turizm acentelerini kollamadığınız sürece turist gelse ne olacak. çıkarmışlar booking.com bütün müşteriler acenteleri görmeden otele giriyor. acenteler boş boş müşteri bekliyor.

  • Bika10 Şubat 2016 12:32

    Kızılderililer, ABD ordunda asker olarak ancak Türkiye'ye gelir. Turist olarak harcayacak paraları yok.

  • Alternatif bu mu10 Şubat 2016 10:53

    Rus güzellere alternatif bunlar mı

  • TURİST10 Şubat 2016 10:51

    dünyanın hiçbir yerinde, Türkiye'de sunulan otelcilik hizmetini ve yeme içme lüksünü bulamazlar... önünde sonunda dönüp gelecekleri yer Türkiye olacaktır...

  • don karleone10 Şubat 2016 10:43

    peru, çili nerede ,kaça gelecek buraya dünyanın öbür ucu

  • enayi10 Şubat 2016 10:39

    bakan bey sen önce halkını mutlu et insanlar eşini çocuğunu alıp ayda bir kere dışarıda yemek yiyemiyor dışardaki insanları çekeceğinize vatandaşınıza uygun bir şeyler yapın mutlu edin ama amaç turuzimcileri mutlu etmek batsın onlar daha kötü olsunlar inşallah bizim öz insanımızı ikinci sınıf katagorisine koyuyorlar bitli turistlere ilgi alaka

  • ahmet10 Şubat 2016 10:34

    kezban turizmi başlıyor