E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRus-Türk gerginliği doları nasıl etkiler?---

Rus-Türk gerginliği doları nasıl etkiler?

Rus-Türk gerginliği doları nasıl etkiler?
01 Aralık 2015 - 08:42 borsagundem.com

Dolar kuru Rusya ile Türkiye arasındaki uçak düşürme gerginliği ile dalgalanıyor

Dün akşam IMF’nin Çin’in para birimi yuanı SDR rezerv sistemine dahil etmesi piyasalar tarafından pozitif algılandı. Portföye alınma oranı %14-16 arasında beklenirken, %10.9 olarak gerçekleşmesi ilk başta negatif olarak görünüyor. Ancak sistemin devreye girme tarihi
1 Ocak olarak belirlenmesi, Çin’in kısa zaman içerisinde yeni bir devalüasyon yapmasına gerek bırakmadı. Böylelikle kısa vade de yuana verilen dış destek sayesinde piyasaların Çin korkusuda en azından şimdilik azalmış oldu. Endeksler tarafında SP500 vadelilere baktığımızda güne pozitif bir başlangıç yaptığını görüyoruz. 2095 direncini aşamayan endeks bugün bir kez daha bu seviyeyi aşmaya çalışacak. Üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi halinde SP500 de ilk hedefler sırasıyla 2110-2135 olarak karşımıza çıkıyor. Geri çekilmelerde ise 2080 destek olarak takip edilebilir.

OPEC toplantısı yaklaşırken petrolde bekleyiş sürüyor…

Cuma günü Viyana ‘da düzenlenecek OPEC toplantısı petrol fiyatlarının seyri açısından büyük önem arz ediyor. Toplantıda arz ile ilgili alınacak kararlarla birlikte petrol fiyatlarında yeni bir trend başlayabilir. Ancak petrol fiyatlarına baktığımızda son bir haftadır dar bir bantta ilerlediğini görüyoruz. Dünkü işlemlere baktığımızda da momentumun iyice azaldığı görülüyor. Cuma günü toplantıya kadar petrol tarafında sakin seyrin devamını bekleyebiliriz. ABD ham petrolü 41.50-43.00 dolar bandında işlem görürken, bu band aralığı dışında bir günlük kapanış olmadığı müddetçe, fiyatlardaki yatay seyir devam edebilir.

Rus-Türk gerginliği sürecek mi?

Yaklaşık bir haftadır devam eden Türkiye-Rusya gerginliği dün itibariyle iklim zirvesine de taşındı. Dünya medyasının en çok merak ettiği sorular küresel iklim değişikliğinden çok Türkiye-Rusya krizinin nasıl sonuçlanacağı sorusuydu. Ancak Rus tarafından gelen yaptırım kararları ve krizin uzayacağına ait sinyaller önümüzdeki günlerde iç piyasalara negatif yansımaya devam edebilir. Türkiyen’nin AB ile olan görüşmelere yeniden başlaması haberiyle birlikte güne pozitif başlangıç yapan Bist100 endeksi de Rus tarafının açıklamaları ardından günü satış baskıyla tamamladı. USDTRY kurunda ise geçen hafta yaşanan yükselişin düzeltme yaptığını gördük. Ancak yukarı yönlü hareketin devamı için 2.93 üzerini aşması gerekiyor. Bu seviye kısa vade de güçlü bir direnç olarak karşımıza çıkıyor. Geri çekilmelerde ise 2.88 seviyesi önemli. Bu seviyenin altında gerçekleşecek bir kapanış göstergelerin sat sinyali üretmesine neden olabilir.

IKON Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)