E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya etkisinin minimum olması için çalışıyoruz---

Rusya etkisinin minimum olması için çalışıyoruz

Rusya etkisinin minimum olması için çalışıyoruz
30 Kasım 2015 - 12:04 borsagundem.com

Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,"Rusya etkisinin minimum olması için çalışmaları yapıyoruz" dedi

Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,"Rusya etkisinin minimum olması için çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Bakan Işık, " İmalat sanayi içinde asgari ücretli çalışan toplamı yüzde 28.1'i oluşturuyor. Tüm yük işverene devredilse bile vergi öncesi kârlılık yüzde 3.5'in altına düşmüyor. İşverenin yükünün bir kısmını almaya gayret edeceğiz. Asgari ücret yükselişiyle maksimum kârlılık kaybı yüzde 20 olur. 2015'te AR-GE harcamalarında yüzde 1.10 seviyesine geleceğiz" şeklinde konuştu.

Işık, "AR-GE merkezi sayısının 100'lerden 218'e çıkması son derece önemli. Fikri Mülkiyet Hakları Kanunu'u Meclis'te öncelikli görüşmek istiyoruz. Bakanlık, YÖK ile yakın çalışıyor, temel bilimleri bursla destekliyoruz. TÜBİTAK'ın kitap toplama görevi de yetkisi de yok" dedi.

Patentlerin borsa platformunda alınıp satılmasını istediklerini belirten Işık, "KOSGEB girişimci destekleri için aracı kullanmıyoruz.'Nesnelerin İnterneti' teknolojisini geliştiren ülke olmak için çalışıyoruz. Yerli otoyu 2019 sonuna kadar seri üretimden çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)