E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya faizleri sert indirebilir---

Rusya faizleri sert indirebilir

Rusya faizleri sert indirebilir
27 Nisan 2015 - 13:49 borsagundem.com

Rusya parlamentosundan Merkez Bankası’na faizleri yüzde 7’ye indirelim talebi geldi

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Sanayi Komisyonu Başkan Yardımcısı Vladimir Gutenev faiz oranlarının yüzde 14’den yüzde 6-7 seviyelerine kadar indirilmesi için Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'ya mektup gönderdi.
Rublenin güçlenmesin ileri teknoloji ürünlerinde rekabet gücünü ve ihracat potansiyelini düşürdüğünü, ithal ikame gelişim modelini zayıflattığını savunan Gutenev, Rusya Merkez Bankası’ndan faizleri 30 Nisan’da yapacağı toplantıda indirmesini talep etti.
Gutenev yüzde 14 civarında olan faiz oranlarının yüzde 6-7 seviyesine çekilmesini, ilk etapta ise en az 2 puan indirim yapılmasını talep etti.
Rusya Merkez Bankası Aralık ayında rublede yaşanan ser devalüasyonun ardından faiz oranları 6,5 puan birden artırarak yüzde 17’ye yükseltmişti. Sonra iki adımda 3 puan düşen faizler yüzde 14 seviyesine geriledi. 30 Nisan’da yapılacak toplantıda faiz oranlarının 
düşürülmesi yönünde karar çıkması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)