E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P, ABD'nin büyüme tahminini indirdi---

S&P, ABD'nin büyüme tahminini indirdi

S&P, ABD'nin büyüme tahminini indirdi
22 Mayıs 2015 - 06:38 borsagundem.com

S&P, ABD'ye ilişkin 2015 büyüme beklentisini yüzde 2.8'den yüzde 2.4'e revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) ABD'ye ilişkin 2015 büyüme beklentisini yüzde 2,8'den yüzde 2,4'e düşürdü.

S&P'nin ABD Başekonomisti Beth Ann Bovino tarafından kaleme alınan raporda, ilk çeyrekte yavaşlayan ABD ekonomisinin, güçlü dolar ve düşük petrol fiyatları nedeniyle ikinci çeyrekte de beklenen performansı gösteremeyeceği belirtildi.

Raporla güncellenen tahminlere göre, ABD'de gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) 2015'de yüzde 2,4 artacak. Bu rakam, daha önce yüzde 2,8 olarak açıklanmıştı.

Bovino'nun "Kısmi olarak hava şartlarının etkisiyle zayıf geçen ilk çeyreğin ardından, dolarda devam eden güçlenme ve hala düşük seyreden petrol fiyatları, ekonominin ikinci çeyrekte sıçrama olasılığını azaltıyor" tespitine yer verdiği raporda, istihdam artışının ise mart ayında gösterdiği düşüşten toparlandığı ifade edildi.

"Fed, faizleri eylülde artırabilir"

Bovino, ayrıca istihdam artışı ve fiyatlardaki yükselişin devam etmesi halinde, "ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri eylül ayında artıracağı" öngörüsünde bulundu.

Bununla birlikte, faiz artış hızının "çok yavaş" olacağını kaydeden Bovino, "ABD, resesyonu bir yıl daha atlatmış olsa da 2015, ekonomideki ivmenin büyümeyi yüzde 3 taşıyacağı bir yıl olmayacak gibi görünüyor" görüşünü paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)