E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporŞampiyon Galatasaray Rize'den 1 puanla dönüyor---

Şampiyon Galatasaray Rize'den 1 puanla dönüyor

Şampiyon Galatasaray Rize'den 1 puanla dönüyor
30 Mayıs 2015 - 12:15 borsagundem.com

Süleyman Seba Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Çaykur Rizespor'un konuğu oldu. Maç 1-1 sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu geçen hafta garantileyen Galatasaray, sezonun son maçında konuk olduğu Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılılar, 52. dakikada Eren Albayrak'ın golüyle geriye düştü. 76. dakikada Bruma'nın yerine oyuna giren Umut Bulut, 86. dakikada Galatasaray'ın beraberlik golünü kaydetti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Emniyet güçleri, Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsünün 4 Nisan'da Trabzon'da silahlı saldırıya uğramasını dikkate alarak Galatasaray kafilesi için geniş güvenlik önlemleri aldı. Trabzon'da kalan sarı kırmızılı takımın Rize yolcuğulu sırasında, neredeyse her kilometrede bir polis ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti.
 
REİS SON MAÇA KAPTAN ÇIKTI

Sezon başında kadro dışı bırakıldığı için kaptanlığı düşen Sabri Sarıoğlu, Çaykur Rizespor maçı kadrosunda Selçuk, Sneijder ve Hakan yer almadığı için ligde bu sezon ilk kez kaptanlık pazubandıyla sahaya çıktı.
 
GALATASARAY ASLARINI İSTANBUL'DA BIRAKTI

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 Haziran Çarşamba günü Bursaspor ile oynanacak final maçı nedeniyle bu sezon daha az süre alan oyunculardan kurulu bir kadroyla Çaykur Rizespor karşısına çıktı. Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezalısı olan Olcan Adın'ın yanı sıra Fernando Muslera, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder kadroda yer almadı.
 
İLK VE TEK KIRMIZI KART

Karşılaşmanın 81. dakikasında Galatasaray defansının arkasında topla buluşan Kweuke, Koray'ın müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, 'bariz gol şansı' gerekçesiyle Koray'a kırmızı kart gösterdi. Bu, Galatasaray'ın 2014-15 sezonunda gördüğü ilk ve tek kırmızı kart oldu.
 
HAKEME KÖPÜK VE KIRMIZI KART!

Centilmence geçen karşılaşmanın ardından saha içinde renkli görüntüler yaşandı. İki takımın futbolcuları, kariyerinin son maçına çıkan hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nu, bitiş düdüğünü çalar çalmaz omuzlara aldı. Bu sırada Galatasaraylı Yekta, hakemin sınır belirlemek için çizdiği gaz köpüğünü alarak Abitoğlu'nun üzerine sıktı. Galatasaraylı Sabri de Mustafa Kamil Abitoğlu'na kırmızı kart gösterdi.
 
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdüğüyle Çaykur Rizesporlu oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.
3. dakika Maçın ilk dakikalarında Çaykur Rizespor önemli bir fırsattan yararlanamıyor! Sağ kanattan Orhan Ovacıklı'nın güzel ortasında Deniz Kadah kafayla topu kale ağzına indiriyor. O bölümde Kıvanç Karakaş vuruşunu yapıyor ancak kaleci Sinan Bolat soluna giden topu çok iyi uzanarak çıkarmayı başarıyor ve mutlak bir golü önlüyor.
10.dakika Kaleyi cepheden gören bir noktadan Hamit Altıntop sağ ayağıyla etkili bir vuruş çıkarıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı soluna giden topu iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.
14. dakika Emre Çolak'ın ceza yayının sağ tarafından pasında Sabri Sarıoğlu ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşuyor. Sabri, orta yapmak yerine kaleye vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor.
23.dakika Goran Pandev'in güzel ara pasında Bruma ceza sahası sol çaprazında topla buluşuyor. Bruma, bekletmeden sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat top yandan auta gidiyor.
27.dakika Ceza alanı sol çaprazında Bruma, vuruş açısını yakaladıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor.
36.dakika Sol kanattan Eren Albayrak'ın etkili ortasında Deniz Kadah altıpas önünde kafa vuruşunu yapıyor ancak Semih Kaya'dan seken top kaleci Sinan Bolat'ta kalıyor.
43.dakika Galatasaray, Sabri Sarıoğlu ile köşe vuruşunu kullanıyor. Sabri'nin ön direğe ortasında Çaykur Rizespor savunması topu uzaklaştırıyor.
45.dakika İlk yarı golsüz sona eriyor.
46.dakika İkinci yarı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
52.dakika GOOOLLL!! Çaykur Rizespor, Eren Albayrak'ın golüyle maçta öne geçiyor. Serbest vuruş için topun başına Eren Albayrak geçiyor. Eren'in ortasında top kaleye doğru yöneliyor ve kaleci Sinan Bolat'ın üzerinden geçen top ağlarla buluşuyor.
61.dakika Emre Çolak, Leonard Kweuke'den topu kayarak kaptıktan sonra ceza alanı içine yerden sert orta yapıyor ancak savunmada Godfrey Oboabona, Goran Pandev'e topun gelmesine izin vermiyor.
70.dakika Leonard Kweuke, Semih Kaya'dan topu kurtardıktan sonra sağ kanattan ortasını yapıyor ancak savunmada Koray Günter, Deniz Kadah'dan önce topu karşılıyor.
81.dakika Galatasaray 10 kişi kalıyor! Savunmanın arkasında topla buluşan Leonard Kweuke, Koray Günter'in arkadan yaptığı faul sonrasında yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Mustafa Kamil Abitoğlu bariz gol şansı gerekçesiyle kırmızı kartını Koray Günter'e çıkarıyor.
86.dakika GOOOLLL!! Galatasaray, Umut Bulut'un golüyle maçta beraberliği sağlıyor. Ceza sahası hemen dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Sabri Sarıoğlu kullanıyor. Sabri'nin ortasında Umut Bulut altıpas içinde boş pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.
90+3.dakika Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdüğüyle karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona eriyor. Bu sonuçla Çaykur Rizespor puanını 36'ya yükseltirken, Galatasaray ise sezonu 77 puanla tamamlıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Sinan Bolat, Sabri, Koray, Semih, Tarık, Dzemaili, Hamit, Bruma, Emre, Aydın, Goran Pandev
Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Eren Albayrak, Koray Altınay, Oboabona, Orhan Ovacıklı, Muhammed Balcılar, Kıvanç Karakaş, Ludovic Sylvestre, Sercan Kaya, Deniz Kadah, Kweuke.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)