E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSanayi üretim rakamları tutturulacak---

Sanayi üretim rakamları tutturulacak

Sanayi üretim rakamları tutturulacak
08 Şubat 2016 - 12:42 borsagundem.com

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Son çeyrek sanayi üretim rakamları 2015 için %4 hedefinin yakalanacağını gösteriyor" dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son çeyrekteki sanayi üretim artışının, 2015 yılı için belirledikleri %4 büyüme hedefinin yakalayacağını gösterdiğini söyledi.
Işık twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu rakamlar, son çeyrek itibariyle sanayi sektörünün tekrar ülke büyümesinin lokomotifi haline geldiğini ortaya koyuyor" dedi. 

Işık şunları söyledi:

"2015 yılı Aralık ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,5 oranında arttı. Böylece sanayi üretimindeki artış, 2015’in son çeyreğinde %4,2 ve yılın tamamında ise %3,1 oldu. Büyümenin hesaplanmasında etkili olan arındırılmamış rakamlara göre ise son çeyrekte sanayi üretimindeki artış %7,6 oldu. Bu rakamlar, son çeyrek itibariyle sanayi sektörünün tekrar ülke büyümesinin lokomotifi haline geldiğini ortaya koyuyor. Özellikle son çeyrekteki artış, 2015 yılı için belirlediğimiz %4 büyüme hedefini yakalayacağımızı da gösteriyor. Zor şartlara rağmen, bu başarıya imza atan sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Sanayi üretimindeki artışın, 2016 yılında da devam edeceğine ve büyümeye olumlu katkı vermeyi sürdüreceğine inanıyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)